Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 09:25

Ανδραβίδα: Στο ΚΕΑΤ ο Αρχηγός του ΓΕΑ ενόψει της ΝΑΤΟικής άσκησης «Ramstein Flag 24»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του, Ταξίαρχος (Ι) Ματθαίος Κανουπάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για την προετοιμασία της άσκησης «Ramstein Flag 24» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό που εμπλέκεται, καθώς και με τα στελέχη των αποστολών που έχουν ήδη αφιχθεί στη Μονάδα.

Δελτίο Τύπου ΓΕΑ

KEAT GEA 2

KEAT GEA 3

KEAT GEA 4

KEAT GEA 5

KEAT GEA 6

KEAT GEA 7

KEAT GEA 8

KEAT GEA 9

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 13:16

Σχετικά Άρθρα

  • Ν. Δένδιας: Με τα σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα και τον αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες για να προασπίσει τον εθνικό, ευρωπαϊκό και συμμαχικό ορίζοντα
    Ν. Δένδιας: Με τα σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα και τον αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες για να προασπίσει τον εθνικό, ευρωπαϊκό και συμμαχικό ορίζοντα

    Με τις νέες μας αεροπορικές πλατφόρμες (F-16 Viper, τα Rafale), αλλά και την επικείμενη απόκτηση των F-35 αλλά και με τη δημιουργία του αντιαεροπορικού και του αnti-drone θόλου, η Ελλάδα αποκτά άλλες δυνατότητες για να προστατεύσει τα εθνικά δίκαια, τα συμμαχικά δίκαια, τα ευρωπαϊκά δίκαια, τον εθνικό, τον ευρωπαϊκό, τον συμμαχικό ορίζοντα.

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος την Παρασκευή παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ramstein Flag 2024», στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, παρακολούθησε διελεύσεις συμμαχικών αεροσκαφών, ξεναγήθηκε στους χώρους της άσκησης και ενημερώθηκε για τα σενάριά της.

    Όπως ανακοινώθηκε, στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών συμμετείχαν ακόμα ο διοικητής Αεροπορικών Συμμαχικών Δυνάμεων πτέραρχος Τζέιμς Μπ. Χέκερ και οι αρχηγοί των Πολεμικών Αεροποριών του Βελγίου, της Δανίας, της Εσθονίας, της Κροατίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας και της Φιλανδίας.

    Επίσης, παραβρέθηκαν οι πρέσβεις του Βελγίου Μαρκ Καλκόεν, της Γαλλίας Λωράνς Ωέρ, της Ουγγαρίας Ζολτ Σάντορ, της Πορτογαλίας Ρούι Ματσιέιρα, η επιτετραμμένη στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ως εκπρόσωπος του πρέσβη των ΗΠΑ, Μαρία Όλσον, και η επιτετραμμένη της πρεσβείας της Ρουμανίας Μιοάρα Πιτούτ καθώς και ακόλουθοι Άμυνας ξένων συμμαχικών χωρών.

    Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την ιεραρχία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, να φιλοξενεί την πολυεθνική άσκηση Ramstein Flag 24». «Μια Συμμαχική Άσκηση», όπως είπε, «που διεξάγεται για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή 89 μαχητικών αεροσκαφών, 12 αεροσκαφών υποστήριξης, από 13 χώρες. Επιχειρούν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με βάση το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας».

    «Αυτή η άσκηση δεν αποτελεί μια απλή επιχειρησιακή εκπαίδευση. Αποτελεί μια δοκιμή διαλειτουργικότητας μεταξύ των αεροπορικών Συμμαχικών Δυνάμεων για να μπορούν να αντιμετωπίσουν σύγχρονες απειλές στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και της ασφάλειας. Συλλογικά, όλοι μαζί, όπως επιτάσσουν οι αρχές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας» εξήγησε.

    «Η ενσωμάτωση καινοτόμων τακτικών στην Αεράμυνα είναι επιβεβλημένη στη γεωπολιτική συγκυρία. Και η παρουσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, του ΝΑΤΟ, στις εξελισσόμενες διεθνείς συγκρούσεις είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ. Η επιλογή της Ελλάδας από τη Συμμαχία ως διοργανώτριας χώρας, υπογραμμίζει τη γεωστρατηγική αξία της πατρίδας μας. Επιβεβαιώνει τον στρατηγικό μας ρόλο στη συλλογική άμυνα» επισήμανε.

    Για τη νέα εποχή στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία με την απόκτηση των Rafale και τη μελλοντική απόκτηση των F-35 αλλά και τη δημιουργία αντιαεροπορικού και αντί -drone θόλου, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι μπορεί «να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προβάλλοντας την πατρίδα μας ως τον αξιόπιστο και σοβαρό σύμμαχο, τον πυλώνα της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν από αυτή». «Πάντα υπογραμμίζω», συνέχισε αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, «ότι είναι μια Συμμαχία αξιών, ταγμένη στην υπεράσπιση όχι μόνο των χωρών που ανήκουν στη Συμμαχία, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου».

    «Το ΝΑΤΟ οφείλει όχι μόνο να προασπίζει ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, αλλά είναι και ένα πρότυπο ελευθερίας, δημοκρατίας, διεθνούς δικαίου, τήρησης των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό που στα αγγλικά το περιγράφουμε ως "rules-based internationalorder"» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr/Eurokinissi

    {gallery}new_images/ilialive/2024/10_October/Ramstein2{/gallery}

  • Ανδραβίδα: Ολοκληρώνεται η ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Ramstein Flag 2024" - Συμμετέχουν 130 μαχητικά και άλλα αεροσκάφη
    Ανδραβίδα: Ολοκληρώνεται η ΝΑΤΟϊκή άσκηση

    Ολοκληρώνεται σήμερα η ΝΑΤΟϊκή αεροπορική άσκηση “Ramstein Flag 24”, στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή περίπου 130 αεροσκαφών από 12 χώρες παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

    Με περισσότερα από 80 μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς συγκεντρωμένα στην αεροπορική βάση της Ηλείας, η “Ramstein Flag 24” θέτει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και την ανάπτυξη κοινών τακτικών μεταξύ των συμμετεχόντων. Τα αεροσκάφη εκτελούν σύνθετα σενάρια, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα πιθανών στρατιωτικών επιχειρήσεων που μπορούν να συναντηθούν σε πραγματικά πολεμικά πεδία.

    Στην άσκηση συμμετέχουν σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, όπως τα αμερικανικά και ιταλικά F-35, τα γαλλικά Rafale, τα ελληνικά F-16 και τα σουηδικά Gripen.

    Αυτά τα αεροσκάφη συνεργάζονται για την αντιμετώπιση ρεαλιστικών σεναρίων αεροπορικής μάχης και αναχαίτισης απειλών, προσφέροντας μια πολύτιμη ευκαιρία στις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και αντεπίθεσης.

    Δείτε video:

    Δείτε φωτογραφίες:

    {gallery}new_images/ilialive/2024/10_October/Ramstein1{/gallery}

  • Ηλεία: Νέος κρότος "τράνταξε" το νομό - Σπάνε το φράγμα του ήχου τα μαχητικά;
    Ηλεία: Νέος κρότος

    Άλλη μια φορά προκαλείται ανησυχία στους κατοίκους της Ηλείας, από κρότο που τράνταξε πολλές περιοχές του νομού λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Και όλοι και περισσότεροι έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από το "φαινόμενο", που από πολλούς αποδίδεται στο sonic boom δηλαδή στο σπάσιμο του φράγματος του ήχου, από υπερηχητικό αεροπλάνο.

    Και επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η αεροπορική στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, Ramstein Flag 2024 με έδρα την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, τα αίτια των κρότων, αναζητούνται στα υπερσύγχρονα μαχητικά που πετούν τόσο πάνω από τον ουρανό της Ηλείας, όσο και στο Ιόνιο και οι πιλότοι τους πετούν στα όρια, λόγω και των υψηλών απαιτήσεων της άσκησης...

  • Ανδραβίδα: Έντονες αντιδράσεις κατά της αεροπορικής άσκησης «Ramstein Flag 24»
    Ανδραβίδα: Έντονες αντιδράσεις κατά της αεροπορικής άσκησης «Ramstein Flag 24»

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με την έναρξη της μεγάλης ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής άσκησης «Ramstein Flag 24» στην Ανδραβίδα, η αντίδραση από συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής ήταν έντονη.

    Η άσκηση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από χθες έως τις 11 Οκτωβρίου, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση φορέων όπως τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, τις Επιτροπές Ειρήνης Ηλείας και Πάτρας-Δυτικής Αχαΐας, καθώς και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

    Η κριτική των αντιδρώντων επικεντρώνεται στην εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που, όπως υποστηρίζουν, υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

    diamarturia nato 12

    Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, υπογράμμισε τον διαχρονικό ρόλο των πολέμων ως μέσο εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων των ισχυρών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «για του αφέντη το φαί σκοτώνονται οι λαοί».

    Κάλεσε τον λαό να αντισταθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και εξέφρασε την πίστη του στη δύναμη των λαών να ανατρέψουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων που ευνοούν τους πολέμους.

    diamarturia nato 13

    Εκπρόσωποι των φορέων όπως ο Γιώργος Μοσχονάς, ανέφερε ότι η παρουσία 40 σύγχρονων αεροσκαφών στην άσκηση συμβολίζει τη συνεχιζόμενη καταπίεση λαών όπως της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Ουκρανίας. Υπενθύμισε, επίσης, την ιστορία των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Λιβύη, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική συμμετοχή βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων.

    diamarturia nato 10

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατήγγειλε την άσκηση ως πρόβα πολέμου που, όπως σημείωσε, επισημοποιεί την εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές συγκρούσεις της περιοχής.

    diamarturia nato 11

    Ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση της προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσσας Παναγιωτάρα, η οποία τόνισε τον ιερό χαρακτήρα της περιοχής της Αρχαίας Ήλιδας, κατακρίνοντας τη μετατροπή της γης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε γέφυρα πολέμου. Η κ. Παναγιωτάρα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και να στραφούν οι πόροι στην υποστήριξη των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

    Το κράτος του Ισραήλ και η επέκταση των στρατιωτικών του επιχειρήσεων αναφέρθηκαν επίσης ως απόδειξη της κλιμάκωσης των συγκρούσεων, με την Ελλάδα να θεωρείται σύμμαχος σε αυτές τις ενέργειες μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ.

    Οι διαμαρτυρίες επικεντρώθηκαν επίσης στο υπέρογκο κόστος των αμυντικών δαπανών σε μια περίοδο που οι πολίτες αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, με τους φορείς να ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει τη χώρα από τις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και της υγειονομικής περίθαλψης, υποστηρίζοντας ότι η προστασία των συνόρων και των δικαιωμάτων των πολιτών πρέπει να αποτελεί την προτεραιότητα.

    diamarturia nato 2

    diamarturia nato 3

    diamarturia nato 4

    diamarturia nato 5

    diamarturia nato 6

    diamarturia nato 7

    diamarturia nato 8

    diamarturia nato 9

  • Ανδραβίδα: Αναστάτωση για την κατάργηση τμήματος στο ΓΕΛ - “Παίζουν με το μέλλον μας λίγο πριν τις Πανελλαδικές” λένε οι μαθητές
    Ανδραβίδα: Αναστάτωση για την κατάργηση τμήματος στο ΓΕΛ - “Παίζουν με το μέλλον μας λίγο πριν τις Πανελλαδικές” λένε οι μαθητές

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Σημαντικές αντιδράσεις και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις των ολιγομελών τμημάτων σε διάφορα σχολεία της χώρας. Η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα και την πόλη της Ανδραβίδας, καθώς έξι μαθητές της Γ’ Λυκείου καλούνται να συνεχίσουν τα μαθήματά τους στο Λύκειο των Λεχαινών.

    Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο θα δυσκολέψει την καθημερινότητά τους, τόσο λόγω των αυξημένων μετακινήσεων όσο και λόγω των πιθανών εκπαιδευτικών προσαρμογών που θα χρειαστούν σε νέο περιβάλλον. Επιπλέον, υπάρχει ανησυχία για την ψυχολογική επιβάρυνση των μαθητών ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.

    Οι κάτοικοι της Ανδραβίδας έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις, με στόχο να ανατρέψουν την απόφαση αυτή, ενώ πολλοί γονείς δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολείο άλλης πόλης, υποστηρίζοντας ότι η συγχώνευση των τμημάτων δεν θα λύσει ουσιαστικά τα προβλήματα της παιδείας, αλλά θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό σύστημα.

    Αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι συγχωνεύσεις αυτές αποσκοπούν στην καλύτερη κατανομή των πόρων και στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γονείς και μαθητές υποστηρίζουν ότι τέτοιες αποφάσεις θα επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την ψυχολογία και την απόδοση των μαθητών σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, όπου προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

    Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας παρών στις κινητοποιήσεις , εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στην απόφαση αυτή, αναφέροντας πως «η μετακίνηση μαθητών από το σχολείο τους μετά από 11 χρόνια είναι αδιανόητη». Παράλληλα, επισήμανε πως η οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί από τέτοιες ενέργειες που προκαλούν τόσο εκπαιδευτικά όσο και ψυχολογικά προβλήματα στους μαθητές.

    GEL Andravidas 2

    «… είμαστε όλοι παρόντες, η τοπική κοινωνία, οι οικογένειες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να δηλώσουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της θεωρητικής κατεύθυνσης της τάξης της Γ Λυκείου και οποιασδήποτε συγχώνευσής της με γειτονικά λύκεια. Αν ξεκινήσουμε πρώτα απ’ όλα από το εκπαιδευτικό έργο είναι ότι χειρότερο μαθητές μετά από 11 χρόνια που είναι στο ίδιο εκπαιδευτικό περιβάλλον να μεταφέρονται σε άλλο σχολείο λες και είναι αποβαλλόμενοί μαθητές. Με τι ψυχολογία δηλαδή αυτά τα παιδιά θα πάνε να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις. Κατά δεύτερον δεν πιστεύω ότι η οικονομία της Ελλάδας θα σωθεί με τις συγχωνεύσεις δημιουργώντας προβλήματα και εκπαιδευτικά και ψυχολογικά στα παιδιά μας. Από κει και πέρα εμείς έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς το έχουμε θέσει στην ΚΕΔΕ, το έχουμε θέση στο υπουργείο, στην ΠΕΔ, έχουμε μιλήσει με τους τοπικούς βουλευτές ότι δημιουργεί μεγάλο και βαθύ πρόβλημα στην κοινωνία της Ανδραβίδας διότι αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για πιθανές συγχωνεύσεις και σε μελλοντικά χρόνια. Είμαστε κάθετα αντίθετοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να υπάρξει τελική δικαίωση και να παραμείνει το τμήμα εδώ γιατί αυτό είναι το ζητούμενο».

    Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Δρακόπουλος, πρόεδρος της Κοινότητας Ανδραβίδας, τόνισε πως είναι αδιανόητο να «ξεριζώνονται» παιδιά από το περιβάλλον τους κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της εκπαίδευσής τους, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα προς το σχολείο και την πόλη της Ανδραβίδας, γεγονός που δεν θεωρεί τυχαίο.

    «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος είναι αντιπαιδαγωγικό, δε γίνεται παιδιά στην τελευταία χρόνια του εξαρτάται το μέλλον τους να τα ξεριζώνεις από τον τόπο τους, από τους φίλους τους το σχολείο τους και τους καθηγητές τους για να πάνε σε ένα άλλο σχολείο. Είναι η πολλοστή φορά που το συγκεκριμένο λύκειο βάλλεται. Θεωρώ ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο εννοείται ότι είναι μία άδικη απόφαση που πρέπει άμεσα να παρθεί πίσω διότι τα παιδιά αυτά δε χρωστάνε τίποτα. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από γονείς και παιδιά και είναι λάθος μεγάλο να ληφθεί μία τέτοια απόφαση. Αισθανόμαστε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο, η πόλη μας βάλλεται συνεχώς, έχουμε τεράστιο πρόβλημα με αποφάσεις που πήρε η δευτεροβάθμια. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι στο χέρι μας για να προστατέψουμε τα σχολεία μας διότι δεν είναι τίποτα τυχαίο. Τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα. Δε γίνεται σε αυτές τις ηλικίες στην τελευταία τάξη που δίνουν πανελλήνιες να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον, να αλλάζουν καθηγητές και να πάνε να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις από τις οποίες θα εξαρτηθεί το μέλλον τους».

    Αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης, Γιώργος Χατζηπανταζής, υποστήριξε πως το πρόβλημα αυτό αντανακλά τις δομικές αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που μεταφέρει τις συνέπειες στους μαθητές, καλώντας την κεντρική εξουσία να αναλάβει δράση.

    «Με έναν απαράδεκτο τρόπο μεταφέρεται στους ώμους των παιδιών σε μία ευαίσθητη ηλικία ένα πρόβλημα το οποίο αφορά δομικά ζητήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Πρέπει πρώτα η Αθήνα να λύσει αυτά τα δομικά ζητήματα χωρίς να τα μεταφέρει στους ώμους των παιδιών. Είναι απαράδεκτο αυτό το πράγμα που γίνεται και θεωρώ ότι πρέπει να ληφθεί πίσω το μέτρο για όλη την επικράτεια και όχι μόνο για την Ανδραβίδα. Μεταφέρονται πάρα πολλά παιδιά, επιλέγουν τα επαγγελματικά λύκεια, τα ιδιωτικά ΙΕΚ, θα αποδυναμωθούν τα γενικά λύκεια διότι από αυτό τον τρόπο το εκπαιδευτικό σύστημα δεν δίνει άμεση επαγγελματική προοπτική στα παιδιά».

    GEL Andravidas 3

    Η Αικατερίνη Δημητροπούλου, γονέας μαθητή της Γ' Λυκείου, ανέφερε πως η ψυχολογία των παιδιών έχει επηρεαστεί δραματικά, με πολλούς μαθητές να βρίσκονται σε αδιέξοδο ενόψει των Πανελλαδικών.
    «Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Λύκειο της Ανδραβίδας και γενικότερα. Παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών μας, λυπάμαι πάρα πολύ. Έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση που το παιδί δεν θέλει να συμμετάσχει στις πανελλαδικές. Στεναχωριέμαι αφάνταστα… Αυτή τη στιγμή το παιδί μου κι άλλα έξι παιδιά πρέπει να μεταφερθούν στο Λύκειο των Λεχαινών. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση».

    Η μαθήτρια της Γ Λυκείου Ευγενία Αναστοπούλου επισήμανε πως η ξαφνική αλλαγή σχολείου αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στην εκπαιδευτική προετοιμασία τονίζοντας ότι: «Είναι ανεπίτρεπτο σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο της ζωής μας που καλούμαστε να δώσουμε πανελλήνιες, να μας μετακινούν σε ξένο σχολείο που να μη γνωρίζουμε τα άτομα να χρειάζεται να προσαρμοστούμε σε ένα νέο χώρο. Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο για μας και ειδικά στα μέσα της χρονιάς. Αναμένουμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε να μη συμβεί».

    Η Τάνια Ιβάνοβα, επίσης μαθήτρια της Γ Λυκείου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη σεβασμού προς τους μαθητές, που βρίσκονται ήδη υπό πίεση.
    «Δεν γίνεται να μας ενημερώνουν την τελευταία στιγμή ότι θα αλλάξουμε σχολικό περιβάλλον από τη στιγμή που είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε μπει σε ένα πρόγραμμα. Μας χαλάνε την ψυχολογία αφού χρειάζεται να μεταφερθούμε σε ένα άγνωστο σχολείο, με άγνωστα παιδιά και άγνωστους καθηγητές και να προετοιμαστούμε μέσα σε οχτώ μήνες να δώσουμε πανελλήνιες. Η ψυχολογία όλων των παιδιών είναι πολύ άσχημη και αναμένουμε να δούμε την απάντηση».

    Ο Σπύρος Βώσσος, μαθητής της Β’ Λυκείου, υπογράμμισε τη σημασία της σταθερότητας στο σχολικό περιβάλλον, σημειώνοντας πως οι προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι μαθητές κινδυνεύουν να ακυρωθούν.
    «Εγώ θα ήθελα να πω ότι εδώ είναι οι φίλοι μας, είναι άδικο να φύγουν, να πάνε σε άλλο σχολείο, υπάρχει διαφορετική μεταδοτικότητα από τους καθηγητές, είναι ξένα άτομα και αυτό δεν είναι σωστό διότι αυτά τα παιδιά κάνουν τον κόπο τους, παλεύουν δύο χρόνια για να χτίσουν το μέλλον τους μέσω των πανελληνίων. Τώρα που βρίσκονται στην τελική ευθεία κάποιοι πάνε να καταστρέψουν αυτά που έχουν χτίσει. Θα ήθελα μέσω της αποχής που κάνουμε στο ΓΕΛ Ανδραβίδας να πω ότι δεν πρέπει να συμβεί αυτό».

    Ο Γιώργος Αγραπίδης, μαθητής της Γ' Λυκείου, αναφέρθηκε στην κοινωνική διάσταση του θέματος, τονίζοντας ότι οι συγχωνεύσεις δεν απειλούν μόνο την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τις φιλίες και τις καθημερινές συνήθειες των μαθητών.
    «Φέτος όλα τα παιδιά κάνουμε την προσπάθειά μας να δώσουμε πανελλήνιες αλλά δεν είναι μόνο εκεί το θέμα. Εδώ είναι οι φίλοι μας, εδώ είναι οι εκδρομές που έχουμε κανονίσει, εδώ είναι το σπίτι μου και το σπίτι πόσων άλλων μαθητών. Είναι ντροπή να γίνεται όλο αυτό. Όχι μόνο για το εκπαιδευτικό κομμάτι που είναι το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή».

    GEL Andravidas 5

  • Στην τελική ευθεία για την μεγάλη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ Ramstein Flag 2024 στην Ανδραβίδα
    Στην τελική ευθεία για την μεγάλη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ Ramstein Flag 2024 στην Ανδραβίδα

    Επιμέλεια: Γιάννης Σπυρούνης

    Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου 2024, θα διεξαχθεί η άσκηση «Ramstein Flag 24» στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Συμμάχων του ΝΑΤΟ. Ήδη μετρά αντίστροφά ο χρόνος για τις τελευαίες ετοιμασίες καθώς ήδη

    Η «Ramstein Flag 24» είναι μια άσκηση υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένη να ενισχύσει τις ικανότητες τακτικής λήψης αποφάσεων των Κοινών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ένα σύνθετο και δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον με κύριο στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία, τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και την ικανότητα της.

    Η άσκηση θα περιλαμβάνει αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-16V, Rafale και άλλων πλατφορμών.

    Στην Ανδραβίδα το Αναπτυσόμενο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ

    Το Αναπτυσόμενο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ (DACCC) έστειλε ένα κομβόι οχημάτων στην Ανδραβίδα, για να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μια κινητή μονάδα επιτήρησης και ελέγχου για την υποστήριξη της μεγάλης άσκησης αεροπορικής Ramstein Flag 2024 της Συμμαχικής Διοίκησης Αεροπορίας.

    Η ανάπτυξη του DACCC ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν το κομβόι με 30 οχήματα αναχώρησε από τη βάση του Poggio Renatico στην Ιταλία. Στο πλαίσιο της άσκησης ανάπτυξης Ramstein Dust 2024 (RADU24), αυτή η κίνηση ανάπτυξης δυνάμεων σε απόσταση 2500 χλμ έγινε μέσω του λιμανιού της Τεργέστης και από εκεί με πλοίο στην Ελλάδα.

    Flag24 2Φωτογραφία: DACCC

    Ήταν η κίνηση που σηματοδότησε την αρχική φάση της ανάπτυξης προσωπικού και υλικού του NATO DACCC για την υποστήριξη της άσκησης Ramstein Flag (RAFL24) που διοργανώνει η Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, σε συνεργασία με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

    Το DACCC συμμετέχει με την ανάπτυξη προσωπικού, περίπου 115 γυναικών και ανδρών από τη βάση Poggio Renatico, του Deployable Air Control Centre, Recognized Air Picture Production Centre/Sensor Fusion Post (DARS) με προηγμένες δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου, διαχείρισης και επιτήρησης εναέριου χώρου και δύο Μονάδες ελέγχου «Εδάφους - Αέρος - Εδάφους».

    Flag24 1Φωτογραφία: DACCC

    «Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμες να πάνε οπουδήποτε, οποτεδήποτε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής της DACCC, Ταξίαρχος Ντέιβιντ Μορπούργκο, στο χαιρετισμό του προς το προσωπικό της DACCC λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα. «Είναι βασικό για τη Συμμαχία τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου που επιτρέπουν στις αεροπορικές δυνάμεις να σχεδιάζουν, να αναλαμβάνουν και να ολοκληρώνουν την αποστολή τους, να μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα», πρόσθεσε.

    Μετά τη φάση «οικοδόμησης», το DARS θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως συνδεδεμένο με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Επιχειρήσεων Νότιας Συνδυασμού Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στο Torrejón της Ισπανίας. Αυτή η ενοποίηση προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως καλύτερη ικανότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης, μεγαλύτερη επίγνωση της κατάστασης του εναέριου χώρου και ταχύτερους χρόνους απόκρισης.

    Κατά τη διάρκεια της άσκησης Ramstein Flag 2024, η ενσωμάτωση του DARS θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιτήρηση και τον έλεγχο των πόρων στην περιοχή της άσκησης, βελτιώνοντας την ικανότητα του συστήματος να ανιχνεύει και να παρακολουθεί απειλές και να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του εναέριου χώρου.

    Το DACCC είναι η μόνη Διοίκηση του ΝΑΤΟ ικανή να εκτελεί ενέργειες εναέριου σχεδιασμού, τακτικής διοίκησης και ελέγχου, διαχείρισης εναέριου χώρου και επιτήρησης από τη μόνιμη τοποθεσία του Poggio Renatico ή ως αναπτυγμένη μονάδα. Η ικανότητά της να αναπτύσσει ενεργούς και παθητικούς αισθητήρες το καθιστά μοναδικό πλεονέκτημα στο απόθεμα της Συμμαχίας.

  • Νικολακόπουλος: Από την Ηλεία και την Ανδραβίδα στέλνουμε μήνυμα ειρήνης, σταθερότητας αλλά και ισχύος
    Νικολακόπουλος: Από την Ηλεία και την Ανδραβίδα στέλνουμε μήνυμα ειρήνης, σταθερότητας αλλά και ισχύος

    Τελετή Εορτασμού στην Ανδραβίδα, των 50 χρόνων του μαχητικού αεροσκάφους f-4

    Στην 117 Π.Μ στην Ανδραβίδα, για την τελετή εορτασμού των 50 χρόνων σπουδαίας προσφοράς του μαχητικού αεροσκάφους f-4Ε Phantom, βρέθηκε την Τετάρτη 28/8/2024, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρουσία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

    Όπως είπε ο κ. Υφυπουργός, πρόκειται για ένα θρυλικό μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, που αποτέλεσε για χρόνια τμήμα της άμυνας και της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας μας. Η Ανδραβίδα αναβαθμίζεται για να υποδεχθεί τα νέα, υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη f-35, και η χώρα βλέπει πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

    "Είναι όμως και μία μέρα, που σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή. Μία εποχή όπου η χώρα μας θα εξοπλιστεί με ένα νέο, υπερσύγχρονο αεροσκάφος, το f-35. Από την Ηλεία και την Ανδραβίδα, που αποτελεί επί χρόνια τη βάση του f-4 και πρόκειται να αποτελέσει και τη βάση του f-35, στέλνουμε ένα μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και μήνυμα ισχύος απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την Εθνική κυριαρχία και τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Σήμερα όμως δεν ξεχνάμε, τιμούμε και θυμόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, και με το f-4, καθώς και άλλα πολεμικά αεροσκάφη", είπε καταλήγοντας τη δήλωσή του ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    nikolako andr 117 2

    nikolako andr 117 3

    nikolako andr 117 4

    nikolako andr 117 5

    nikolako andr 117 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δένδιας από Ανδραβίδα: Τέλος εποχής για F-4 Phantom - Έρχονται τα F-35 (photos)
    Δένδιας από Ανδραβίδα: Τέλος εποχής για F-4 Phantom - Έρχονται τα F-35 (photos)

    Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 ετών του μαχητικού αεροσκάφους F-4 στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117 ΠΜ), στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μια μέρα σημαντική για την Πολεμική μας Αεροπορία.

    Σηματοδοτεί τον εορτασμό μισού αιώνα υπηρεσίας των αεροσκαφών F-4 Phantom. Σήμερα όμως γιορτάζουμε και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: Το πέρασμα σε μια νέα εποχή, την εποχή των F-35, της πιο σύγχρονης αεροπορικής πλατφόρμας σήμερα στον πλανήτη».

    Παράλληλα, δηλώνοντας ότι «το F-4 έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την αποστολή του», ο κ. Δένδιας γνωστοποίησε ότι «θα συνεχίσει, να προσφέρει με άλλους τρόπους: Καταρχήν, παρέχοντας όπλα του σε νέες, νεότερες αεροπορικές πλατφόρμες» ενώ «το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του» θα αξιοποιηθεί «σε άλλες θέσεις, καλύπτοντας επιχειρησιακές ανάγκες, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Θα εξοικονομηθούν κονδύλια περίπου 30 εκατομμυρίων ετησίως, και θα χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες μας 228 τεχνικούς και 17 χειριστές, προσωπικό πολύτιμο και απολύτως απαραίτητο», πρόσθεσε.

    Όσον αφορά στα F-35 «που θα φιλοξενηθούν εδώ στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, οι εγκαταστάσεις της οποίας θα αναβαθμιστούν ριζικά» ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «με την απόκτηση των F-35, κάνουμε ένα στέρεο βήμα προς το μέλλον, το οποίο χρηματοδοτείται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

    Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ως μέλος της κυβέρνησης, τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν ορισμένοι για το υψηλό κόστος της αγοράς του αεροσκάφους F-35. Όμως, το κόστος της εθνικής ανεξαρτησίας, το κόστος της προστασίας της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο τέλος της μέρας το κόστος της ελευθερίας, δεν μπορεί να μετρηθεί μόνο σε χρήματα και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία αν η χώρα δεν είναι ασφαλής, εάν δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό της» παρατήρησε.
    «Νομίζω ότι αν παρακολουθούμε την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και την αγωνιώδη προσπάθεια άλλων χωρών της περιοχής μας, όχι κατ' ανάγκη χωρών που δεν έχουν διεκδικήσεις απέναντι στην Ελλάδα, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των F-35, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σωστή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αγορά αυτής της υπερσύγχρονης πλατφόρμας.

    Μίας πλατφόρμας που δίνει στην πατρίδα μας ένα πλεονέκτημα, μία ποιοτική υπεροχή στη διαρκή, διαχρονική προσπάθεια να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η πλατφόρμα του F-35 θα διασφαλίσει ότι και στο μέλλον η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εξακολουθήσει να συγκαταλέγεται στις πιο σύγχρονες αεροπορίες του κόσμου. Και ότι θα μπορεί, όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον, να υπερασπίζεται αποτελεσματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Η Ανδραβίδα περνάει σήμερα σε μία νέα εποχή, σε μία εποχή αναδιοργάνωσης και μεγάλης αναβάθμισης των νέων εγκαταστάσεων, των προϋποθέσεων για το F-35. Διασφαλίζουμε έτσι όχι μόνο το μέλλον της Βάσης, της Μοίρας, αλλά κάτι πολύ ευρύτερο, σημαντικότερο: ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ισχυρή, δυνατή, ένας σταθερός και αξιόπιστος παράγοντας ειρήνης στην περιοχή, ένας παράγοντας που προάγει στην ασφάλεια στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Αναφερόμενος στο σημερινό εορτασμό, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι το «F-4 Phantom υπηρέτησε αποτελεσματικά την Πολεμική Αεροπορία της πατρίδας μας. Προέβαλε και ενίσχυσε τις δυνατότητές μας, την αποτρεπτική μας ισχύ. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η αποστολή των πληρωμάτων όλα αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολη. Χρειάστηκε γενναιότητα, χρειάστηκε επαγγελματισμός και αυταπάρνηση πολλές φορές, για να συντηρούνται αυτά τα μέσα για μισό αιώνα, για να μπορέσουμε να έχουμε την απαραίτητη μέγιστη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα», τόνισε και συνεχάρη και ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης, όλους όσοι διετέλεσαν διοικητές – ανάμεσα στους οποίους ήταν ο παριστάμενος αρχαιότερος εν ζωή διοικητής της 117 Πτέρυγας Μάχης, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, Βασίλειος Τσαούσης – για την προσφορά τους στην πατρίδα, όλο το ιπτάμενο και το τεχνικό προσωπικό της 117 Πτέρυγας Μάχης για την αδιάκοπη ανταπόκριση με επάρκεια στα υψηλά καθήκοντα. «Συνέβαλαν καθοριστικά στην προάσπιση των εθνικών δικαίων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας» σημείωσε συγκεκριμένα.

    Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στους 24 πεσόντες πιλότους «οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας και δημιουργούν για εμάς όλους μια κιβωτό ιερής παρακαταθήκης. Υπόμνηση της υποχρέωσης όλων μας ανεξαρτήτως, να διαφυλάξουμε ό,τι μας παραδόθηκε και ό,τι δημιουργήσαμε, δηλαδή το σύνολο της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις παραδόσεις μας».

    Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και ιστορικό βίντεο που προβλήθηκε με εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες των θρυλικών μαχητικών αεροσκαφών F-4 και περιηγήθηκε στους χώρους της 338 Μοίρας.
    Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, η βουλευτής Ηλείας Διονυσία Ζήσιμου - Αυγερινοπούλου, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο Ιωάννης Τσαούσης μαζί με τον πατέρα του, αντιπτέραρχο ε.α. Βασίλειο Τσαούση, επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, διατελέσαντες διοικητές και στελέχη που υπηρέτησαν ευδοκίμως στην 338Μ, συγγενείς πεσόντων ιπταμένων, και εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της αυτοδιοίκησης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr/Eurokinissi

    {gallery}new_images/ilialive/2024/08_August/Dendias_117{/gallery}

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο