Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 07:51

Κυλλήνη: Υδροπλάνα, γεφυροπλάστιγγα, φωτισμός, εξοικονόμηση χρημάτων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το λιμάνι της Κυλλήνης που με σταθερά βήματα της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προχωρά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ήδη η λειτουργία της γεφυροπλάστιγγας, που τα τελευταία χρόνια παράμενε ανενεργή, φέρνει έσοδα στο ταμείο του φορέα, ενώ προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης είναι και η νέα σύμβαση για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο βόρειο προβλήτα. Από την άλλη μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την λειτουργία και της γραμμής υδροπλάνων που θα συνδέει την Κυλλήνη και την Ηλεία με την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, ενώ έμφαση δίνεται και σε περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς θα προχωρήσει ο καθαρισμός της λιμενολεκάνης.

Περισσότερο φως στο λιμάνι της Κυλλήνης

Xantzis fotismos

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, συνεχίζει τις κινήσεις αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα. Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, υπεγράφη μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνου Χατζή και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση για την συντήρηση και επισκευή του ηλεκτροφωτισμού του βόρειου προβλήτα του λιμένα Κυλλήνης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 74.000 € και μεταξύ άλλων προβλέπει την αντικατάσταση των κεφαλών φωτισμού παλαιού τύπου με νέες τύπου led. Ο φωτισμός του λιμένα Κυλλήνης αναβαθμίζεται σχεδόν στο σύνολό του με φωτιστικά σώματα τύπου led.

Από τη μια πλευρά βελτιώνεται η απόδοση του φωτισμού και από την άλλη μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, εξοικονομούνται χρήματα και περιορίζεται δραστικά το ενεργειακό αποτύπωμα του λιμένα.

“Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό στο λιμάνι έχει μείνει ένα πολύ μικρό κομμάτι για να τελειώσουμε έχει φωτιστεί πλέον όλο το λιμάνι, παράλληλα έχουμε βγάλει κάποια σχέδια να αναβαθμιστεί και η Κυλλήνη όπως και τα χωριά” σχολίασε ο κ. Χαντζής.

Έρχονται τα υδροπλάνα

Killini seaplanes 1

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, παραχώρησε χώρους για τη στέγαση της Hellenic Seaplanes στο πλαίσιο της λειτουργίας της αεροπορικής σύνδεσης με υδροπλάνα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει και η πρώτη δοκιμαστική πτήση και να τοποθετηθεί ο πλωτός προβλήτας για την προσέγγιση των υδροπλάνων και την από-επιβίβαση των ταξιδιωτών. “Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο καθώς όπως λέει και ο δήμαρχος χρειάζεται εξωστρέφεια σε όλα αυτά για να μπορούμε να πάμε παραπέρα. Μέσα σε ένα με δύο μήνες θα γίνει και η πρώτη δοκιμαστική πτήση” σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Κώστας Χαντζής.

Καθαρίζει το λιμάνι

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στάθηκε και στο θέμα του καθαρισμού της λιμενολεκάνης, για πρώτη φορά, με στόχο την περιβαλλοντική βελτίωση. “Αυτή τη στιγμή έχουμε μιλήσει με δύτες προκειμένου να γίνει καθαρισμός του κυρίου λιμένα κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης. Είμαστε σε επαφές, θα έρθουν πρώτα να δουν την περιοχή και θα προχωρήσουμε και σε αυτό” σημείωσε ο κ. Χαντζής.

Βελτίωση στα οικονομικά

Kullini 2

Ο πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης στάθηκε στο θέμα των οικονομικών του νομικού προσώπου, σχολιάζοντας πως ακολουθήθηκε νέα πολιτική από την αρχή της θητείας του, με αποτέλεσμα να υπάρξει βελτίωση. “Έγιναν εισπράξεις οφειλών που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια και συνεχίζουμε την προσπάθεια, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη βελτίωση. Από την άλλη η λειτουργία της γεφυροπλάστιγγας αποδείχθηκε με σωστή επιλογή που κάναμε καθώς φέρνει σημαντικά έσοδα στο ταμείο μας” είπε ο κ. Χαντζής.

Εκείνο που αποτελεί όμως “αγκάθι” για το λιμάνι είναι το κατάστημα που ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο κτίριο των υπηρεσιών λιμένα. Το κατάστημα δεν λειτουργεί και οι ταξιδιώτες για Ζάκυνθο - Κεφαλονιά δικαιολογημένα εκφράζουν τα παράπονά τους καθώς είναι ο μόνος χώρος δίπλα στον προβλήτα που μπορούν να παραμείνουν απολαμβάνοντας καφέ, ποτό, φαγητό, ενώ περιμένουν για την αναχώρηση τους. Η επαναλειτουργία του καταστήματος δεν είναι μόνο θέμα εξυπηρέτησης αλλά και αισθητικής στην είσοδο του λιμένα.

Ο κ. Χατζής επισήμανε πως δημιουργείται ένας χώρος αναμονής για τους ταξιδιώτες στο κεντρικό κτίριο διοίκησης, ενώ ένας άλλος μικρότερος λειτουργεί ήδη δίπλα στα εκδοτήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 18:41

Σχετικά Άρθρα

  • Κυλλήνη: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι - Κορυφώνεται η κίνηση για τα νησιά του Ιονίου
    Κυλλήνη: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι - Κορυφώνεται η κίνηση για τα νησιά του Ιονίου

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με επιπλέον δρομολόγια στα πλοία προσπαθεί να ικανοποιήσει την αυξημένη κίνηση για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Κωνσταντίνος Χατζής μιλώντας στο ilialive.gr ήδη από τον Ιούνιο είχε παρατηρηθεί μεγάλο ενδιαφέρον για τα νησιά του Ιονίου ωστόσο όμως πλέον έχει κορυφωθεί η κίνηση και τα πλοία φεύγουν με υψηλές πληρότητες από τους αδειούχους και τους τουρίστες.

    Γεμάτα φεύγουν τα πλοία για Ζάκυνθο - Κεφαλονιά

    Kullini 5

    «Η κίνηση ήταν αυξημένη από τον Ιούνιο αλλά αυτή τη στιγμή έχει κορυφωθεί και τα καράβια φεύγουν γεμάτα χωρίς κανένα κενό. Έχουμε βάλει και έξτρα δρομολόγια» επεσήμανε ο κ. Χατζής συμπληρώνοντας επίσης πως πλέον οι επισκέπτες μπορούν να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς στον χώρο του λιμένα της Κυλλήνης καθώς ήδη έχει υλοποιηθεί μια σειρά από έργα την στιγμή που και άλλα ακόμα έχουν δρομολογηθεί. Πολύ σημαντική φυσικά είναι η προμήθεια απινιδωτών και φιαλών οξυγόνου προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα έκτακτα περιστατικά υγείας.

    Υψηλό αίσθημα ασφάλειας στον χώρο του Λιμένα

    Kullini 2

    «Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε κάνει πολλά έργα, και έχουμε δρομολογήσει και άλλα, ο κόσμος μπορεί να νιώθει ασφαλής στο λιμάνι αφού πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχουν πλέον απινίδωτες στο κτίριο, στον κεντρικό λιμένα και στα εκδοτήρια μαζί με φιάλες οξυγόνου» σημείωσε ο πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου.

    Για πρώτη φορά η χρήση της γεφυροπλάστιγγας μόνο από το Λιμενικό Ταμείο

    Kullini 3

    Μεγάλη σημασία για το Λιμενικό Ταμείο αποτελεί επίσης η ολοκλήρωση των έργων στην γεφυροπλάστιγγα όπου για πρώτη φορά η χρήση της δεν γίνεται από ιδιώτη.

    Πιο καθαρή από ποτέ η παραλία

    Φυσικά έναν σταθερό λόγο προσέλκυσης του κόσμου στην περιοχή της Κυλλήνης αποτελεί η παραλία της, η οποία όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζής, φέτος είναι πιο καθαρή από κάθε άλλη χρονιά.

    «Η παραλία από θέμα καθαριότητα είναι όσο καλύτερα γίνεται και εκεί πιστεύω ότι οφείλεται και η μεγάλη προσέλευση του κοινού καθημερινά. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χώρο να βάλουμε περισσότερες ομπρέλες» τόνισε τέλος ο Κωνσταντίνος Χατζής.

    Kullini 7

    Kullini 8

  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης: "Οργασμός" έργων και παρεμβάσεων
    Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης:

    Σε οργασμό έργων και παρεμβάσεων έχει επιδοθεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης όπου έχει ανοίξει μια σειρά από νέα μέτωπα.

    Πρώτο μέλημα αποτέλεσαν οι παραλίες όπου φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους πολίτες καθώς οι θερμοκρασία έχουν ήδη φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

    Ο πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντίνος Χατζής σε δηλώσεις του στο ilialive.gr αναφερόμενος στα έργα τα οποία ξεκινούν ή ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επεσήμανε πως: «Διαμορφώσαμε την παραλία πέριξ του λιμένα όπως κάθε χρόνο, φέτος ξεκινήσαμε και νωρίτερα γιατί ο καιρός είναι σχετικά καλός, οπότε να μπορούν να την επισκεφτούν από νωρίς την παραλία και να είναι στην κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται.

    Έχουμε ξεκινήσει αυτή τη στιγμή και φτιάχνουμε την γεφυροπλάστιγγα η οποία πολλά χρόνια είχε προβλήματα και για διάφορους λόγους δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Έχουμε κάνει και διαγωνισμό θα βγει με το καινούργιο master plan, για να γίνει καινούργια γεφυροπλάστιγγα.

    Μέχρι τότε όμως θα λειτουργήσει η παλιά η οποία επισκευάζεται τώρα και μέχρι τέλος Ιουνίου θα λειτουργεί.

    Ήδη ξεκινάμε και για τους πυλώνες ένα μεγάλο έργο για την βόρεια προβλήτα, το οποίο και αυτό σε 20 μέρες με ένα μήνα θα το πάρει ο ανάδοχος. Έχουμε εστιάσει πολύ και στην καθαριότητα στο λιμάνι, που πάντα ήταν ένα αγκάθι για το λιμάνι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζής.

    erga killini 2

    erga killini 3

    erga killini 4

    erga killini 5

    erga killini 6

    erga killini 7

  • Εκπαίδευση της Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης για το τρέχον έτος
    Εκπαίδευση της Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης για το τρέχον έτος

    Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης φροντίζοντας για την πρόληψη και την τυχόν καταστολή θαλάσσιας ρύπανσης, οργάνωσε και φέτος την εκπαίδευση της Ομάδας Αντιρρύπανσης που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό, την 11η και 12η Μαΐου 2023.

    Η εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε από δύο (2) τεχνικούς της εξειδικευμένης σε ζητήματα Εταιρείας «Μετόπη Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος» με την οποία έχουμε συνεργασία τα τελευταία χρόνια σε όλα τα θέματα συναφή με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, ενώ στην συνεχεία εκτελέστηκε και η Άσκηση Αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.

    Σημειώνεται ότι στην Πρακτική εκπαίδευση της 12ης Μαΐου συμμετείχαν πολλά στελέχη του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, η οποία πλαισιώθηκε και από υπαλλήλους του ΔΛΤ Κυλλήνης αλλά και από ένα μέλος του συλλόγου Φορτοεκφορτωτών ο οποίος παραχώρησε και την επαγγελματική του Αλιευτική λέμβο στην προαναφερθείσα Άσκηση, για μια ακόμη φορά.

    Σκοπός της προαναφερθείσας δράσης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού και των εθελοντών στη χρήση των διατιθέμενων υλικών και μέσων απορρύπανσης και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση εκδήλωσης πραγματικού συμβάντος ρύπανσης της θάλασσας.

    Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου 2023 στην αίθουσα των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΔΛΤ Κυλλήνης αναλύθηκαν μεταξύ των άλλων από τον εκπαιδευτή Κο Μιχάλη Αγγελόπουλο, οι κατηγορίες των ρυπάνσεων, ο εξοπλισμός αντιρρύπανσης που διαθέτει το Δ.Λ.Τ.

    Κυλλήνης για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης και οι τρόποι χρήσης του, με βασικό στόχο να ενημερωθούν όλα τα μέλη της Ομάδας Αντιρρύπανσης, για τις δυνατότητες επέμβασης που υπάρχουν ως προς την αντιμετώπιση ενός πραγματικού περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

    Τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, 12 Μαΐου 2023, έλαβε χώρα η πρακτική εκπαίδευση στον Λιμένα Κυλλήνης, όπου αρχικά έγινε επίδειξη όλων των υλικών και μέσων αντιρρύπανσης που διαθέτει το Δ.Λ.Τ. Κυλλήνης, αλλά και της καλύτερης μεθόδου χρησιμοποίησης αυτών, μεμονωμένα και συνδυαστικά.

    Αμέσως μετά οργανώθηκε και εκτελέστηκε η Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, το σενάριο της οποίας προέβλεπε την διαρροή πετρελαίου από βυτιοφόρο όχημα κατά την διάρκεια πετρέλευσης του αλιευτικού επαγγελματικού σκάφους “ΆΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Σ.Κ. 118, το οποίο ελλιμενιζόταν εντός του αλιευτικού καταφυγίου του Λιμένα.

    Για την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης ρύπανσης τέθηκε σε εφαρμογή το εγκεκριμένο από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης Σχέδιο Αντιρρύπανσης του ΔΛΤ (PCP) και επομένως ενεργοποιήθηκε άμεσα η Ομάδα Αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ., η οποία σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου προέβη στην παρέαση πλωτού φράγματος μήκους 90 μέτρων γύρω από το προαναφερθέν σκάφος, με σκοπό να εγκλωβιστεί άμεσα η ρύπανση εντός αυτού.

    Για την παρέαση του πλωτού φράγματος διατέθηκε το αλιευτικό σκάφος «Καπετάν Γιάννης» Σ.Κ. 15 του φορτοεκφορτωτή και επαγγελματία Αλιέα Αναστάσιου Δραγώνα, ενώ αμέσως μετά την έλξη του φράγματος έγινε η απαραίτητη αγκυροβόλησή του, με δύο (2) σετ αγκυροβολίων πέριξ της ρυπασμένης από πετρελαιοειδή περιοχής, εγκλωβίζοντας αποτελεσματικά την θαλάσσια ρύπανση.

    Μετά την αγκυροβόληση των φραγμάτων και την ανάκτηση της Πετρελαιοκηλίδας με τη χρήση των κατάλληλων απορροφητικών υλικών, σημάνθηκε το πέρας της Άσκησης Αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης το τελικό αποτέλεσμα της οποίας φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

    Εν συνεχεία τα πλωτά φράγματα ρυμουλκήθηκαν με την προαναφερθείσα λέμβο και με τη βοήθεια των στελεχών του Λιμεναρχείου Κυλλήνης και των εθελοντών, επανατοποθετήθηκαν Επιχειρησιακά εντός του Container στο οποίο βρίσκεται το σύνολο του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού του ΔΛΤ στο Λιμένα της Κυλλήνης, αφού προηγουμένως ξεπλύθηκαν με γλυκό νερό.

    Ως Πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην φετινή Εκπαίδευση, εκφράζοντας την επιθυμία να ενισχυθεί η εθελοντική αυτή ομάδα για να μπορεί να μεταδοθεί η εξειδικευμένη αυτή γνώση την επόμενη φορά σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, με στόχο να μπορεί να αντιμετωπιστεί στην πράξη οποιοδήποτε πραγματικό συμβάν προκύψει στο μέλλον, βοηθώντας με κάθε τρόπο και κάθε μέσο στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

    killini thal antiripansi 2

    killini thal antiripansi 3

    killini thal antiripansi 4

    killini thal antiripansi 5

    killini thal antiripansi 6

    killini thal antiripansi 7

    killini thal antiripansi 8

    killini thal antiripansi 10

    killini thal antiripansi 11

    killini thal antiripansi 12

    killini thal antiripansi 13

    killini thal antiripansi 14

    killini thal antiripansi 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σαν καινούργιο το κτίριο του ΔΛΤ Κυλλήνης!
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σαν καινούργιο το κτίριο του ΔΛΤ Κυλλήνης!

    Οι δράσεις αισθητικής αναβάθμισης σε όλο τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Εμφανής είναι η αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.

    Στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις και βαψίματα με το αποτέλεσμα να αφήνει ικανοποιημένο τόσο τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, όσο και τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσο.

    dlt killinis ananv 3

    dlt killinis ananv 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου Κυλλήνης!
    Ένα ακόμα βήμα για την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου Κυλλήνης!

    Προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο από το ΔΛΤ Κυλλήνης

    Ένα ακόμα βήμα προς την κατασκευη, και λειτουργία του υδατοδρομίου της Κυλλήνης πραγματοποιείται. Μετά την επίσημη χορήγηση άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, προχώρησε στη διακήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση τμήματος ζώνης λιμένα Κυλλήνης μετά έργου για την κατασκευή, και λειτουργία υδατοδρομίου.
    Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του Προέδρου Γιάννη Βαρβαρέσου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Κυλλήνης εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και προκηρύχθηκε η διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο.
    Ο παραχωρούμενος χώρος είναι συνολικής εκτάσεως 290,9 τ.μ και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου, σύμφωνα με την άδεια ίδρυσης. Ειδικότερα, πρόκειται για τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κυλλήνης, έκτασης 80,90 τ.μ. που αφορά στις χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου, τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα εμβαδού 150 τ.μ. για τις συνοδές δραστηριότητες του υδατοδρομίου, καθώς και για τμήμα της θαλάσσιας ζώνης λιμένα Κυλλήνης, εκτάσεως 60 τ.μ. για την τοποθέτηση του πλωτού προβλήτα προσέγγισης υδροπλάνου.
    Ο παραχωρησιούχος που θα προκύψει από την διαγωνιστική διαδικασία υποχρεούται εντός προθεσμίας έξι μηνών από την έγκριση της απόφασης παραχώρησης από το ΥΝΑΝΠ και την παραλαβή του χώρου να ολοκληρώσει την κατασκευή του συνόλου των εγκαταστάσεων, να προσθέσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό του υδατοδρομίου και να ενημερώσει εγγράφως για λήψη άδεια λειτουργίας.
    Γ. Λέντζας: "Το είπαμε και το κάναμε!"
    Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, δήλωσε: «Το είπαμε και το κάναμε! Το πιστέψαμε από την αρχή της ανάληψης της θητείας μας, αγωνιστήκαμε και τελικά δικαιωθήκαμε! Σήμερα είμαστε πρωτοπόροι στη Δυτική Ελλάδα, καθώς η Κυλλήνη είναι το πρώτο λιμάνι της Περιφέρειας που έχει αποκτήσει άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου. Πλέον, ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων και την άδεια λειτουργίας.
    Η Κυλλήνη αποκτά σε λίγο καιρό υδατοδρόμιο! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που συνεχώς αναπτύσσεται, πρωτοπορεί και καινοτομεί!».
    Γ. Βαρβαρέσος:"Το λιμάνι της Κυλλήνης σημείο αναφοράς"
    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος, τόνισε: «Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης προχώρησε στην στην διακήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την παραχώρηση τμήματος ζώνης λιμένα Κυλλήνης μετά έργου για την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου. Θα τηρηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και όταν προκύψει ο ανάδοχος ξεκινά άμεσα η κατασκευή του υδατοδρομίου Κυλλήνης! Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης πίστεψε από την αρχή σε αυτό το μεγάλο έργο και μαζί του το πιστέψαμε κι εμείς! Πλέον, είναι αλήθεια! Το λιμάνι της Κυλλήνης γίνεται σημείο αναφοράς σε όλη την Δυτική Ελλάδα!».
  • Έκοψαν την πίτα τους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης
    Έκοψαν την πίτα τους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης

    Σε οικογενειακό κλίμα και με ευχές για ένα δημιουργικό 2023 έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης. Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και ευχαρίστησε τους πάντες για την εξαιρετική τους συνεργασία.

    Παρόντες ο Ανθυποπλοίαρχος Κώστας Καρβουνιάρης, η Προϊσταμένη Τελωνείου Καλλιόπη Φιτλέρα, ο Πρόεδρος Κυλλήνης Γιώργος Βόσσος και φυσικά οι εργαζόμενοι στο ΔΛΤ Κυλλήνης.
    dimot lim tam pita 2
    dimot lim tam pita 4
    dimot lim tam pita 3
    dimot lim tam pita 5
    dimot lim tam pita 6
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κυλλήνη: Κορυφώνεται η κίνηση - Μέρες 2019 ζει το λιμάνι
    Κυλλήνη: Κορυφώνεται η κίνηση - Μέρες 2019 ζει το λιμάνι

    Αυξάνεται διαρκώς η κίνηση από το λιμάνι της Κυλλήνης προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά με την πληρότητα να φτάνει στο 100%. Ιδιαίτερα τις ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο, η εικόνα στο λιμάνι θυμίζει τις μέρες του 2019 όπου η κίνηση ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως τα νούμερα εκείνης της χρονιάς θα ξεπεραστούν φέτος που μετά από δύο καλοκαίρια περιορισμών λόγω της πανδημίας, ο κόσμος νιώθει και πάλι ελεύθερος για να απολαύσει τις διακοπές του.

    Η Levante Ferries πραγματοποιεί καθημερινά εφτά δρομολόγια από και προς τη Ζάκυνθο και πέντε από και προς την Κεφαλονιά.

    Varvaresos

    Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος, μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε πως “… η πληρότητα φτάνει στα επίπεδα του ´19 και μπορεί να τα ξεπεράσει. Είμαστε στο φουλ αυτή τη σεζόν λόγω του Δεκαπενταύγουστου, έχουμε αγγίξει τα πιο υψηλά επίπεδα της κίνησης. Τηρούνται τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό μέσα στο καράβι. Τα καράβια φεύγουν τώρα γεμάτα, υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια, έχουν ανοίξει εδώ και έναν μήνα τα δρομολόγια και για Ιθάκη” σημείωσε.

    Karvouniaris

    Από την πλευρά του ο υπολιμενάρχης Κυλλήνης ανθυποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Καρβουνιάτης δήλωσε ότι “… η κίνηση του λιμανιού, είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, και λόγω των μέτρων του κορονοϊού, η οποία ήταν και η κύρια αιτία της μείωσης και το ´20 και σε ένα βαθμό και το ´21. Φέτος ο τουρισμός κινείται σε πολύ πιο αυξημένα επίπεδα. Είμαστε αποκλειστικό λιμάνι με την Ζάκυνθο, η κίνηση ειδικά για την Ζάκυνθο είναι σε επίπεδα πληρότητας σχεδόν 100% αυτό το διάστημα, η Κεφαλονιά σε λίγο μικρότερο βαθμό αλλά και πάλι πλησιάζει το 100%. Είμαστε στην τελευταία εβδομάδα, έχουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο τώρα, η μεγαλύτερη κίνηση είναι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Από κει και πέρα θα έχουμε κυρίως επιστροφές μέχρι και την γιορτή του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο, που θα υπάρξει μία αύξηση και πάλι. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι έγκαιρα στο λιμάνι, είναι μία οδηγία που πάντα την λέμε εμείς αλλά και τα πρακτορεία και να τηρούν επίσης τα προστατευτικά μέτρα που ισχύουν για όλο τον Αύγουστο, σε ό,τι αφορά την προστασία από τον κορονοϊό. Ειδικά μέσα στο πλοίο αυτά δεν έχουν αλλάξει”…

    killini kinisi 2

    killini kinisi 3

    killini kinisi 4

    killini kinisi 5

    killini kinisi 6

    killini kinisi 7

    killini kinisi 8

  • Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πλημμυρισμένο με φως το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πλημμυρισμένο με φως το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα

    Φωτιστικά LED με απόφαση του Προέδρου του ΔΛΤ Κυλλήνης

    Πλημμυρισμένο με φως είναι πλέον το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς μετά από πολλά χρόνια αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες με φωτιστικά LED, ύστερα από απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.

    Ο ηλεκτροφωτισμός στο αλιευτικό καταφύγιο, από το 2008 που παραδόθηκε το έργο, είχε συντηρηθεί ελάχιστα. Πλέον η διαφορά είναι εμφανής για τους δημότες.

    Τις εργασίες επέβλεψαν προσωπικά ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Γιάννης Βαρβαρέσος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Κεκάτος, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λεχαινών Διονύσης Παναγιώταρος.

    ag panteleimonas fota 2

    ag panteleimonas fota 3

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο