Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 07:42

Ν.Μ. Κρεστένων: Εκεί όπου ο εθελοντισμός γίνεται στάση ζωής

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Δεκάδες δράσεις για τη μονάδα και το κοινωνικό σύνολο

Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

Η κουλτούρα του εθελοντισμού που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων από το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής. Δεκάδες δράσεις και εργασίες φέρουν την υπογραφή των ανθρώπων που φροντίζουν με ανιδιοτέλεια για τον καλλωπισμό του χώρου-εσωτερικά και εξωτερικά- και το κοινωνικό σύνολο. Και το πιο σημαντικό; Όσο περισσότερο προσφέρουν, τόσο συνεχίζουν…

Ο εθελοντισμός έχει γίνει πλέον στάση ζωής και πράξη στη Ν.Μ. Κρεστένων. Όλες οι εργασίες για την μετεγκατάσταση, τις μεταφορές γραφείων και φυσικά η καθαριότητα των χώρων, εσωτερικών και του αύλειου χώρου, διενεργούνται από τους ίδιους τους υπαλλήλους (Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό),εθελοντικά και χωρίς να δαπανηθούν καθόλου χρήματα.

Οι χώροι του Νοσοκομείου Κρεστένων καθώς και ο αύλειος χώρος συντηρούνται από το ίδιο το προσωπικό αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, το προσωπικό της Μονάδας σπεύδει με προθυμία να το πράξει.

Μόλις πρόσφατα, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ομάδα του Νοσοκομείου, αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Ζωγόγιαννη, Τάσο Τσουραμάνη, Ιωάννα Κωστοπούλου, Ελένη Πλευριά, Μαρία Κωνσταντοπούλου και Χριστίνα Κυριακούλια, αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους προκειμένου να ομορφύνουν και να περιποιηθούν τον περιβάλλοντα χώρο της Μονάδας

Πρωταρχικός στόχος όλων μας

«Ο Εθελοντισμός, το αίσθημα ευθύνης και της παροχής των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Ηλείας είναι ο πρωταρχικός στόχος όλων μας στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων» δηλώνει στο ilialive.gr η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας-Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, η οποία ευχαριστεί θερμά το προσωπικό της Μονάδας για όλες τις δράσεις που έχουν προηγηθεί αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, που πάντα ανταποκρίνονται με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς. «Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που εξυψώνει αξίες και ιδανικά όπως τον αλτρουισμό , την κοινωνική αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή, την προσφορά για έναν κοινωφελή σκοπό, την αμοιβαιότητα, τον σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση. Ο εθελοντισμός αποκτά μια ιδιαίτερη αξία όταν προσφέρεται από εργαζόμενους της Μονάδας μας, εκτός ωραρίου και αφορά τον καλλωπισμό, την ευταξία και την περιποίηση στο χώρο εργασίας τους» συμπληρώνει η κ. Παπαδοπούλου, και δεν παραλείπει να σημειώσει την αμέριστη βοήθεια που έχει παράσχει και ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων σε διάφορες εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντικές δράσεις δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της Μονάδας αλλά επεκτείνονται και σε άλλες δομές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επισκέπτονται το ΚΑΠΗ του Δήμου και προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και συμβουλές σε άτομα τρίτης ηλικίας. Επιπλέον όταν πραγματοποιούνται ιατρικές δράσεις, με πιο πρόσφατη την «Υγεία για όλους», το προσωπικό σύσσωμο-ακόμη και όσοι δεν εργάζονται εκείνες τις ημέρες-δίνει το παρόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Krestena 2

Krestena 3

Krestena 4

Krestena 5

Krestena 6

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 13:16

Σχετικά Άρθρα

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Με ροζ χρώμα για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού
    Ν.Μ. Κρεστένων: Με ροζ χρώμα για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού

    Ειδική εκδήλωση την Πέμπτη στην πλ. Κρεστένων

    Με ροζ χρώμα φωτίστηκε η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Η συμβολική φωταγώγηση έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει για ακόμη μια χρονιά τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Το πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτηρίων σε ροζ χρώμα πραγματοποιείται παγκοσμίως κατά τον μήνα Οκτώβριο ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παγκόσμια Εκστρατεία "Pink October" κατά του καρκίνου του μαστού!!

    Παράλληλα, η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας Ν.Μ.Κρεστένων
Αριστέα Παπαδοπούλου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, για μια ξεχωριστή ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του μαστού που διοργανώνει η Νοσηλευτική Μονάδα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Κρεστένων και ώρες 10:00 -12:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας και τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.krest mastos 2

  • Γ.Ν Ηλείας: Εν αναμονή επίσημου χαρακτηρισμού «Άγονου τύπου Α»
    Γ.Ν Ηλείας: Εν αναμονή επίσημου χαρακτηρισμού «Άγονου τύπου Α»

    Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η ΚΥΑ

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα χαρακτηρίζει το ΓΝ Νοσοκομείο Ηλείας «Άγονο τύπου Α», όπως και τα νέα κίνητρα που δίνονται στους ιατρούς για τις άγονες περιοχές. Μια πολυαναμενόμενη απόφαση, που δρομολογεί την θετική εξέλιξη μεγαλύτερου αριθμού ιατρών και την βελτίωση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

    Όπως δήλωσε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, στόχος του υπουργείου είναι η ΚΥΑ για τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εντάσσεται και η απόφαση χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας, να βγει το επόμενο δεκαήμερο. Ανάμεσα στα κίνητρα που θα δίνονται σε ιατρούς οι οποίοι θα επιλέγουν μια άγονη περιοχή, είναι 7.200 ευρώ επιπλέον στο μισθό του, επιπλέον χρήματα στην εφημερία, δωρεάν κατοικία από τον δήμο και άλλα.

    Να σημειωθεί ότι η διεκδίκηση χαρακτηρισμού του ΓΝ Ηλείας ως Άγονο τύπου Α έχει ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια και εντάθηκε τους τελευταίους μήνες τόσο από την Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας όσο και από τον πολιτικό χώρο του νομού, με τον υφυπουργό Ανδρέα Νικολακόπουλο να ανακοινώνει επίσημα αυτή την εξέλιξη σχετικά πρόσφατα. Μετά από σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπ. Υγείας όπου ετέθησαν όλα τα δεδομένα και τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδειξαν επί της ουσίας την ανάγκη στελέχωσής του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση χαρακτηρισμού από τη ζώνη «Άγονου Β» στη ζώνη «Άγονου Τύπου Α» με ότι συνεπάγεται αυτό στην προσπάθεια της αναβάθμισής του.

  • Ν.Μ. Κρεστένων : Δέχτηκε τα εύσημα για την υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για όλους»
    Ν.Μ. Κρεστένων : Δέχτηκε τα εύσημα για την υλοποίηση του προγράμματος «Υγεία για όλους»

    Η δημιουργική συνεργασία θα έχει και συνέχεια

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωση και την εθελοντική συμμετοχή στην ιατρική παρέμβαση δωρεών προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, όπως και την βεβαίωση για τη δημιουργική συνέχιση της συνεργασίας, αποτύπωσαν σε ευχαριστήρια επιστολή ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας πρόληψης και προαγωγής υγείας «Υγεία για Όλους», προς την Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας -Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εθελοντές και σε όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να υλοποιηθεί αυτή η τόσο σημαντική δράση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω δράση εξετάστηκαν συνολικά 188 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά και συγκεκριμένα: 20 ενήλικες με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου υποβλήθηκαν σε ουρολογικό έλεγχο, έγινε πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος σε 51 ενήλικες, εφήβους και παιδιά, με τη χρήση φορητού ηλεκτροκαρδιογράφου και υπερηχογράφου έγινε καρδιολογικός έλεγχος σε 46 ενήλικες, εφήβους και παιδιά, 24 ενήλικες υποβλήθηκαν σε νευρολογική – νευροψυχολογική εκτίμηση, πραγματοποιήθηκαν Pap test σε 20 γυναίκες, σε 21 ενήλικες πραγματοποιήθηκε παθολογικός/διαβητολογικός/ενδοκρινολογικός έλεγχος και σε 6 παιδιά κλινικές εξετάσεις.

    Aristea 2

    Στην ευχαριστήρια επιστολή, η πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «Υγεία για όλους» Ελένη Σωτηροπούλου, ευχαριστεί θερμά την Διοικήτρια Αριστέα Παπαδοπούλου για την άριστη οργάνωση και την εθελοντική συμμετοχή στην Ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκε από το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε βέβαιοι, ότι θα συνεχίσουμε την δημιουργική μας συνεργασία, για προσφορά και αλληλεγγύη, σε ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας».

    Η δράση, που πραγματοποιήθηκε πριν έναν μήνα σχεδόν, «αγκαλιάστηκε» από μια μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου, σύσσωμου του προσωπικού της ΝΜ Κρεστένων, θεσμικών παραγόντων του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και πολιτών που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ουσιώδες έργο που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Μονάδα, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    Η δράση «Υγεία για όλους» πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΠΔΕ, την 6η Υ.ΠΕ., το Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, την Νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο», την Ουρολογική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», την Παθολογική – Προπαιδευτική κλινική του Π.Π.Ν. «Αττικόν», την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν. «Ο Άγιος Ανδρέας», τη Ν.Μ. και τον Ι.Σ. Ηλείας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health Care, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

  • Ν.Μ. Κρεστένων & Κ.Υ. Ανδρίτσαινας: Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση
    Ν.Μ. Κρεστένων & Κ.Υ. Ανδρίτσαινας: Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση

    Σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης μπαίνει πλέον και επίσημα η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, μετά και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

    Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζουν τις αρμόδιες ομάδες έργων με την αξία της σύμβασης να ανέρχεται σε 5,57 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

    Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Στο παραπάνω συνολικό ποσό εντάσσεται και η ενεργειακή αναβάθμιση και των Κ.Υ. Φιλιατρών και Κρανιδίου, της 6ης ΥΠΕ.

    anavathmisi2

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Ευχαριστήριο μήνυμα για δωρεά
    Ν.Μ. Κρεστένων: Ευχαριστήριο μήνυμα για δωρεά

    Τις θερμές της ευχαριστίες εκφράζει η Αν .Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας Ν.Μ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου προς τον Οικονομολόγο- Γραμματέα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Ν.Δ Χρήστο Σούλη για τη δωρεά που πραγματοποίησε προς τη Μονάδα.

    Ο κ. Σούλης δώρισε δύο καναπέδες (έναν τριθέσιο και έναν διθέσιο) για τις ανάγκες της Μονάδας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Ενημερωτική δράση για τα Ρευματικά Νοσήματα και για την Οστεοπόρωση
    Ν.Μ. Κρεστένων: Ενημερωτική δράση για τα Ρευματικά Νοσήματα και για την Οστεοπόρωση

    Συνεχίζοντας αδιάλειπτα τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, η Διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία ανάλογη δράση για τα Ρευματικά Νοσήματα και για την Οστεοπόρωση την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 19:00 στον αίθριο χώρο της Ν.Μ. Κρεστένων.

    Το πρόγραμμα είναι ως εξής :

    Συντονισμός-Προεδρείο: Δημήτρης Καρόκης Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας.
    19:00 Χαιρετισμοί
    19:15 -19:40 Ρευματικά Νοσήματα
    Μαρία Χριστοπούλου Ρευματολόγος Πύργου.
    19:40- 20:05 Οστεοπόρωση
    Αλεξάνδρα Φιλιπποπούλου Ρευματολόγος Αμαλιάδας.
    20:05-20:30
    Συζήτηση με το κοινό.

    Όπως τονίζει η Αν.Διοικήτρια του Γ.Ν Ηλείας -Ν.Μ.Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, οι δράσεις που, που έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητεία της, έχουν ως στόχο την ενημέρωση και των πολιτών στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, και καλεί το κοινό να παρευρεθεί.

  • Η Ν.Μ Κρεστένων στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone
    Η Ν.Μ Κρεστένων στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone

    Σας ενημερώνουμε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, θα συμμετάσχει στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας, ενώ την τεχνική λύση παρέχει η εταιρεία Vidavo.

    Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε δωρεάν τις Ιατρικές και Νοσηλευτικές μας υπηρεσίες στα απομακρυσμένα χωριά της Περιοχής μας και ευρύτερα της Νότιας Ηλείας.

    Το Πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2006 και από το 2012 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας καλύπτοντας μέχρι σήμερα 100 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

    Στην Πελοπόννησο υπάρχει στους Μολάους και τώρα στα Κρέστενα!!!

    Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, πολίτες που θεωρούνται "Υψηλού Κινδύνου", αλλά και γενικότερα όσους πολίτες επιθυμούν να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους ιδιαίτερα όσοι δεν μπορούν να έρθουν στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και στα Περιφερειακά μας Ιατρεία.

    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος και ιδιαίτερα τον κ.Νίκο Δημάκη, ενεργό πολίτη και συνεργάτη του Αντιπερειφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Θεοδώρου Βασιλόπουλου.

    Εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας με απόλυτο επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της Νότιας Ηλείας και όχι μόνο!!

    nm krst vodf tile 2

    nm krst vodf tile 3

    nm krst vodf tile 4

    nm krst vodf tile 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ν.Μ. Κρεστένων: Εγκαινιάστηκε το Παιδιατρικό Ιατρείο - Πλήρως εξοπλισμένο με ιδιωτική χορηγία
    Ν.Μ. Κρεστένων: Εγκαινιάστηκε το Παιδιατρικό Ιατρείο - Πλήρως εξοπλισμένο με ιδιωτική χορηγία

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης τελέστηκαν χθες το μεσημέρι τα εγκαίνια και ο Αγιασμός του Παιδιατρικού Ιατρείου της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων. Πρόκειται για ένα έργο που βασίστηκε στην ευγενική χορηγία της εταιρείας ” MYTILINEOS Energy & Metals” του οποίου την υλοποίηση ανέλαβε το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

    Η παιδιατρική πτέρυγα με την λειτουργία της, εξυπηρετεί μια μεγάλη μερίδα πολιτών, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν αναγκασμένοι να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, προκειμένου να τύχουν τα παιδιά τους ιατρικής περίθαλψης. Πάνω σε αυτή την σημασία στάθηκε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος τέλεσε και τον καθιερωμένο αγιασμό, όπου αφού συνεχάρη αρχικά τους χορηγούς και όλους όσοι βοήθησαν προκειμένου να υπάρξει αυτό το θετικό αποτέλεσμα αναφέρθηκε στην ουσιαστική σημασία που πρόκειται να έχει αυτή η πτέρυγα για την περιοχή.

    Την μεγάλη του χαρά εξέφρασε στη συνέχεια και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος επεσήμανε ότι «... με πολύ χαρά σήμερα βρίσκομαι εδώ στην Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Γ.Ν Ηλείας για να εγκαινιάσουμε αυτή την μονάδα, που αφορά την φροντίδα για τους μικρούς φίλους μας, τους μικρούς ασθενείς που ενδεχομένως χρειαστούν τη βοήθεια των γιατρών.

    Ευχαριστώ θερμά τους δωρητές για την όλη προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να στηθεί αυτή η σύγχρονη μονάδα και βεβαίως να συγχαρώ τόσο την αναπληρώτρια διοικήτρια την κυρία Παπαδοπούλου για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε αλλά και τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας τον κ. Πολίτη που συνεχώς πέραν των καθηκόντων του στο Γ.Ν του Πύργου ασχολείται και με τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τα δύο άλλα νοσοκομεία της περιοχής, της Αμαλιάδας και των Κρεστένων» ανέφερε ο κ. Καρβέλης σημειώνοντας παράλληλα πως:

    «Στόχος μας είναι σαν Υγειονομική Περιφέρεια συνεχώς να αναπτύσσουμε όλες τις μονάδες. Όπως είδατε όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας όχι μόνο δεν έκλεισε καμιά απολύτως νοσηλευτική μονάδα κάτι που διαρκώς ακουγόταν στις τοπικές κοινωνίες, αντιθέτως είχαμε ανάπτυξη όλων των μονάδων, είχαμε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους συμπολίτες μας και βεβαίως είχαμε και ενίσχυση του προσωπικού των μονάδων. Τρανό παράδειγμα η σχεδόν επίλυση στην ολότητά της, ενός σημαντικού προβλήματος που είχαμε στο νοσοκομείο του Πύργου και αφορούσε την παθολογική κλινική με την μετακίνηση που έκανα σε γιατρό παθολόγο που ήρθε από την Πάτρα και είναι πλέον πλήρως εναρμονισμένο με το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου της Ηλείας. Σιγά-σιγά χτίζοντας καλύτερες συνθήκες δίνουμε την δυνατότητα στο προσωπικό να δείξει εμπιστοσύνη στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι διοικήσεις των νοσηλευτικών μονάδων έτσι ώστε να έρθουν στην περιοχή και να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να έχουμε την καλύτερη και πληρέστερη φροντίδα υγείας προς όλους τους συμπολίτες της Ηλείας».

    Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης που έδωσε το παρόν στα εγκαίνια, σημείωσε πως με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται η συνεχόμενη προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση της ΥΠΕ και των φορέων υγείας της περιοχής.

    «… ο στόχος μας είναι όχι να συντηρήσουμε και να διατηρήσουμε μία κατάσταση η οποία δουλεύει αλλά να την κάνουμε καλύτερη, να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να δώσουμε την δυνατότητα στους επιστήμονες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στις τοπικές κοινότητες με εργαλεία ικανά να μπορούν να ανταποκριθούν στις εποχές και στις ανάγκες των περιοχών.

    Δείχνουμε επίσης πως μπορεί να λειτουργήσει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας πως μπορούν να βρεθούν πόροι, αν υπάρχει καλή επικοινωνία με επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να μπορούν να επενδύσουν στον χώρο αυτόν της υγείας. Να επενδύσουν όχι για κέρδος αλλά να επενδύσουν σε ηθική με ανταμοιβή κοινωνική. Ευχαριστούμε πολύ και την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον κ. Καρβέλη ο οποίος είναι αρωγός όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε εμείς στην διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής.

    Η ουσία έχει δείξει ότι και στην Κρέστενα και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο, έχουμε κάνει έργο τέτοιο όπου στο νομό Ηλείας πλέον μιλάμε με άλλους όρους στον τομέα της υγείας. Και είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο διάστημα θα δούμε κι άλλα γεγονότα που θα το δείξουν αυτό το πράγμα. Είμαστε γενικότερα αισιόδοξοι και νομίζω ότι κι αυτό φαίνεται και από τον κόσμο με το πως επιδρά και δέχεται τις υπηρεσίες υγείας στο νομό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολίτης.

    Η διοικήτρια του νοσοκομείου Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου, ακολούθως, στάθηκε στη δωρεά των μεγάλων χορηγών αλλά και στους πολίτες της περιοχής που με την παρουσία τους στην τέλεση των εγκαινίων στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

    «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χορηγούς μας, την «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» καθώς επίσης και τον όμιλο MYTILINEOS που μας έδωσαν τη δυνατότητα να έχουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια ένα καινούργιο εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία παιδιατρικό ιατρείο και θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους όσοι σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους. Και όλο τον κόσμο φυσικά της Κρέστενας και των γύρω χωριών».

    Τέλος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι «... είναι μια πολύ ευχάριστη μέρα για τη Ν.Μ Κρεστένων καθώς έχουμε έρθει να εγκαινιάσουμε την παιδιατρική πτέρυγα η οποία κατά το τελευταίο καιρό είχε ξεκινήσει να λειτουργεί στην περιοχή μας, ήταν μία προσπάθεια την οποία κάναμε από κοινού με την διοίκηση την ιατρική έτσι ώστε να λειτουργήσει τόσο με έμψυχο δυναμικό όσο και με την υλικοτεχνική υποδομή. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο για την έναρξη της λειτουργίας αυτού του τμήματος του παιδιατρικού το οποίο καλύπτει μεγάλη περιοχή στους δύο τουλάχιστον Δήμους Ζαχάρως Φυγαλείας Κρέστενας Ανδρίτσαινας και βεβαίως ευχαριστούμε και τον δωρητή οποίος έκανε μία πολύ σημαντική προσφορά για να ενισχύσει την υλικοτεχνική υποδομή της παιδιατρικής εταιρείας. Που είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί θεσμό ο οποίος έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα και είναι η στήριξη των ιδιωτών προς τις δημόσιες λειτουργίες και ειδικότερα των θεμάτων της υγείας. Είναι ένα πολύ θετικό παράδειγμα».

    paidiatriki krest 2

    paidiatriki krest 3

    paidiatriki krest 4

    paidiatriki krest 5

    paidiatriki krest 6

    paidiatriki krest 7

    paidiatriki krest 8

    paidiatriki krest 9

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο