Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 11:25

Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

Πηγή: ΑgrinioNews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 10:46

Σχετικά Άρθρα

  • Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
    Ιαπωνία: Αρχηγός της αστυνομίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε

    Δείτε βίντεο - Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε

    Προσωπικά ζήτησε συγγνώμη ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιαπωνία στον 88χρονο Iwao Hakamada, ο οποίος πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή ως θανατοποινίτης για έγκλημα που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν διέπραξε.
    Όπως αποφάσισε το δικαστήριο, αστυνομία και εισαγγελία παραποίησαν και «φύτεψαν» στοιχεία εναντίον του πρώην πυγμάχου τον οποίο υποχρεώσαν να ομολογήσει με χρήση βίας.
    «Λυπούμαστε που σας προκαλέσαμε ανείπωτη ψυχική οδύνη και επιβάρυνση επί 58 χρόνια» είπε ο ανώτατος αξιωματικός στον 88χρονο κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Hakamada.
    «Λυπούμαστε τρομερά»

    Ο κ. Hakamada, ο οποίος δυσκολεύεται να μιλήσει λόγω της ψυχικής του κατάστασης από τις δεκαετίες που βρέθηκε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, είπε: «Τι σημαίνει να έχεις την εξουσία... Από τη στιγμή που έχεις την εξουσία, δεν πρέπει να γκρινιάζεις».

    Η 91χρονη αδελφή του Hakamada, Hideko Hakamada, η οποία ήταν στο πλευρό του αδελφού της στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, ευχαρίστησε τον αρχηγό της αστυνομίας που τους επισκέφθηκε.

    Όπως είπε στους δημοσιογράφους, δεν είχε νόημα να κάνουν παράπονα μετά από τόσα χρόνια, καθώς ο εν λόγω αξιωματικός «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήρθε εδώ μόνο ως καθήκον του».

    Ο Hakamada καταδικάστηκε σε θάνατο το 1968 κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώην αφεντικού του σε εταιρεία παραγωγής πάστας φασολιών, της σύζυγού του και δύο εκ των παιδιών τους.

    Ο Hakamada ήταν ο μακροβιότερος θανατοποινίτης στον κόσμο και μόλις ο πέμπτος θανατοποινίτης που αθωώθηκε σε επαναληπτική δίκη στη μεταπολεμική Ιαπωνία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν
    Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν

    Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη

    Άγρια ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας σημειώθηκε στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η ληστεία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (5/10), όπου ο δράστης εισέβαλλε σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας και δεν δίστασε να φιμώσει την 91χρονη γυναίκα για να αρπάξει… 15 ευρώ και ένα δοχείο με λάδι!

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αιτωλικού σχημάτισαν δικογραφία και αναζητούν τον δράστη τον οποίο έχουν ταυτοποιήσει καθώς φέρεται να έκλεψε και πρόσφατα χρήματα από την παθούσα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο
    Πάτρα: Τι λέει ο ιερέας παππούς του 7χρονου που περιφερόταν μόνος στο δρόμο

    Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη του 27χρονου πατέρα που κατηγορείται για παραμέληση του 7χρονου γιου του που βρέθηκε να περιπλανιέται σε δρόμο της Πάτρας, ο ιερέας παππούς του ανήλικου, δίνει την δική του εκδοχή για το θέμα.

    Με δηλώσεις του ο ιερέας αναφέρει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, ξεκλειδώνοντας την πόρτα, ενώ όλοι κοιμόνταν για μεσημέρι.

    «Κοιμόταν το μεσημέρι ο γιος μου με τον εγγονό μου, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Συνήθως κλειδώνουμε το σπίτι όταν κοιμόμαστε, είτε μεσημέρι είναι, είτε βράδυ είναι.

    Το παιδί σε κάποια στιγμή ξύπνησε, πήρε τα κλειδιά του πατέρα και πήγε να βρει τη μητέρα του, η οποία μένει δύο τετράγωνα κάτω από εμάς», λέει ο πατέρας του 27χρονου αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι γονείς του 7χρονου είναι χωρισμένοι και ο ανήλικος μένει και στα δύο σπίτια καθώς αυτά βρίσκονται στην ίδια γειτονιά.

    Παράλληλα ο παππούς ανέφερε ότι μόλις ξύπνησαν συνειδητοποίησαν αμέσως ότι το παιδί έχει ανοίξει την πόρτα και έχει φύγει και έσπευσαν αμέσως να καλέσουν την αστυνομία.

    Η ανησυχία της οικογένειας δεν κράτησε πολύ, καθώς οι αστυνομικοί ήδη είχαν βρει τον 7χρονο και τον παρέδωσαν στην οικογένειά του.

    Τέλος ο ιερέας είπε ότι ουδείς παράτησε το παιδί το οποίο ουδέποτε είχε μείνει μόνο του.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
    Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Στην τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά πόλη Μεσολογγίου και αφορούσε σε αιρετούς των δήμων της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων και, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Οι προσυνεδριακές συναντήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ, εν όψει του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στο νησί της Ρόδου από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024.

    Στην ατζέντα της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούσαν στις πολιτικές και δράσεις των δήμων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής οικονομίας, καθώς και θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

    Ειδικότερα, σε σχέση με τον τομέα της υγείας, η συζήτηση αφορούσε σε θέματα πρόληψης, προαγωγής και πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, όπως η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, των κοινωνικών φαρμακείων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΕΠ Υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατά των εξαρτήσεων, την προληπτική ιατρική στους μαθητές των παιδικών σταθμών κ.λπ.

    Στην κοινωνική πολιτική και την κοινωνική οικονομία, τα θεματικά πεδία αφορούσαν στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα Ηλικιωμένων, τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας, ενώ σε θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, αφορούσε στους παιδικούς σταθμούς, τη στέγαση και το δημογραφικό.

    xristod kede mesol 2

    xristod kede mesol 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Αγρίνιο: Πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυλή Δημοτικού σχολείου
    Αγρίνιο: Πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυλή Δημοτικού σχολείου

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών

    Δικογραφία σε βάρος αγνώστων για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών σχηματίσθηκε χθες Τρίτη (1/10) από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.
    Ειδικότερα, ήταν λίγο πριν 23.00 το βράδυ όταν η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στον αύλειο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
    Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο από αστυνομικούς ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος αποτελούνταν από δύο πλαστικά μπουκάλια φωτιστικού οινοπνεύματος, χωρητικότητας 1000 ml, δεμένα με μονωτική ταινία, ενώ γύρω από αυτόν βρέθηκαν υπολείμματα μονωτικής ταινίας και άρτου κυλινδρικού σχήματος.
    Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν διαπιστώθηκαν φθορές στον αύλειο χώρο και στο κτίριο του σχολείου.
  • Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως "έκαναν πλάκα"
    Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως

    Χειροπέδες σε τρεις μαθητές πέρασαν αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για εκδικητική πορνογραφία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στο Μεσολόγγι, οι τρεις μαθητές ηλικίας 14 (οι δύο) και 15 ετών ο ένας είχαν πάρει την φωτογραφία μιας συμμαθήτριάς τους και κάνοντας μοντάζ την εμφάνισαν γυμνή.

    Οταν αντιλήφθηκε η μαθήτρια τι είχε συμβεί, καθώς οι νεαροί μαθητές είχαν "ανεβάσει" στο διαδίκτυο και στην "ομάδα" τους την συγκεκριμένη φωτογραφία, ενημέρωσε τους γονείς της που με την σειρά τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί εκτός από τους 3 νεαρούς συνέλαβαν και τους τρεις γονείς τους (δύο γυναίκες και έναν άνδρα) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πάντως οι αστυνομικοί συνεχίζουν τον έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν η παραποιημένη φωτογραφία της κοπέλας έχει διακινηθεί και σε άλλους χώρους του διαδικτύου και για τον σκοπό αυτό έχουν πάρει τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών.

    Οι νεαροί ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν πως το έκαναν "για πλάκα".

    Πηγή: Τempo24.news

  • Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι - Τρεις τραυματίες - Στο νοσοκομείο Ρίου 19χρονος
    Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι - Τρεις τραυματίες - Στο νοσοκομείο Ρίου 19χρονος

    Σφοδρή σύγκρουση συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην ΕΟ Μεσολογγίου – Αντιρρίου στο ύψος που βρίσκεται η Π.Υ. στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, ιχ επιβατικό πέρασε την επαρχιακή οδό κάθετα, και ένα μηχανάκι πιθανόν χωρίς φώτα συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο και στην συνέχεια οδηγός διερχόμενης μηχανής έπεσε πάνω στο πεσμένο μηχανάκι.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου και περιπολικό του Τ.Τ. Μεσολογγίου.

    Από το τροχαίο οι τραυματίες είναι τρεις στο σύνολο και έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

    Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Ρίο ο 19χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο.

    Πηγή: Messolonghivoice.gr - Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο