Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 08:52

Καλάβρυτα: Παραλίγο τραγωδία με ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Παραλίγο τραγωδία στο πρωινό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ με επιβάτες 5 μαθητές και 2 δασκάλες του σχολείου Καλαβρύτων που εκτελούσε το σχολικό δρομολόγιο Πάτρα - Καλάβρυτα.

Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του στο ύψος της Ροδέας και ανετράπη. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του kalavrytanews.com.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας Καλαβρύτων και της Πυροσβεστικής. Για προληπτικούς και μόνο λόγους όλοι οι επιβάτες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήδη επικοινώνησαν για να τους ενημερώσουν οτι είναι καλά, ωστόσο είναι όλοι σοκαρισμένοι από το ατύχημα.

'Αλλο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ μετάφερε μαθητές και επιβάτες στα Καλάβρυτα.

Δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία των επιβατών

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 09:37

Σχετικά Άρθρα

  • Στο νοσοκομείο μαθητές, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ
    Στο νοσοκομείο μαθητές, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ

    Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως το μαγαζί σέρβιρε ποτά μπόμπες

    Αναστάτωση επικράτησε σε κλαμπ στα Νότια Προάστια της Αθήνας, όπου διασκέδαζαν μαθητές διάφορων σχολείων της Αττικής, οι οποίοι κατέληξαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης.

    Ένας μαθητής στη ΜΕΘ

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο κλαμπ φαίνεται πως σέρβιρε νοθευμένα ποτά στους ανήλικους. Τόνισε ακόμη πως 5 μαθητές νοσηλεύονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, εκ των οποίων 4 είναι σε κλινικές, ενώ 1 μαθητής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους, εκτός κινδύνου.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες
    Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά στο Τελ Αβίβ - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες

    Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν (27/10) όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου σε μεγάλη διασταύρωση στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

    Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η αστυνομία δήλωσε ότι στην περιοχή αναπτύσσονται μεγάλες δυνάμεις.

    Δείτε το βίντεο
    Πηγή: cnn.gr
  • Αχαΐα: 14χρονος τράβηξε μαχαίρι μέσα στο σχολείο σε συμμαθητή του
    Αχαΐα: 14χρονος τράβηξε μαχαίρι μέσα στο σχολείο σε συμμαθητή του

    Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος μαθητή Γυμνασίου για οπλοχρησία μέσα σε σχολείο - Ο κατηγορούμενος απείλησε την ώρα λειτουργίας του σχολείου 14χρονο μαθητή

    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βάρος ενός 14χρονου μαθητή Γυμνασίου.

    Ειδικότερα, χθες το πρωί, μέσα σε σχολικό συγκρότημα, ο κατηγορούμενος μαθητής, προέταξε ένα μαχαίρι που έφερε στην κατοχή του και απείλησε έναν 14χρονο μαθητή Γυμνασίου.

    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ανήλικου κατηγορούμενου.

  • Πύργος: Στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης η κατάθεση στεφάνων από την εκπαιδευτική κοινότητα
    Πύργος: Στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης η κατάθεση στεφάνων από την εκπαιδευτική κοινότητα

    Οι μαθητές τίμησαν την μνήμη των ηρώων του 40

    Με κατάθεση στεφάνων της εκπαιδευτικής κοινότητας στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Επαρχείο, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

    Το πρωί της Παρασκευής, αντιπροσωπεία μαθητών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πύργου, συνοδεία εκπαιδευτικών παρευρέθηκε στην καθιερωμένη, λιτή αλλά συγκινητική εκδήλωση.

    Στεφάνια κατέθεσαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας και ο Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Νίκος Αντωνόπουλος. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

    «Η εκπαίδευση έχει ως σκοπό και επιτυγχάνει, εκτός από γνωοομεταφορά στους μαθητές, και την ανάπτυξη των ιδεωδών του έθνους μας. Να γνωρίζουν και να αποτίουν φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν ή και έπεσαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και ανεξάρτητοι» τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ζέρβας,

    Ευχές για την ημέρα εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Θοδωρής Κόρδας σημειώνοντας «Το έθνος μας γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου και η μαθητιούσα νεολαία τιμά τους προγόνους μας που έπεσαν για την πατρίδα το 1940. Εύχομαι το έθνος μας να μην ξαναπεράσει τέτοιες στιγμές».

    Την Δευτέρα, κορυφώνονται η εκδηλώσεις στον Πύργο με την μεγάλη παρέλαση των μαθητών, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στην οδό Μανωλοπούλου.

    stefania 2

    stefania 3

    stefania 4

    stefania 5

    stefania 6

    stefania 7

  • Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους
    Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους

    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

    Περίπου τριάντα μαθητές δημόσιου σχολείου στο Σαντιάγο της Χιλής τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη, οι πέντε πολύ σοβαρά, καθώς έφτιαχναν κοκτέιλ Μολότοφ μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
    «Τραυματίστηκαν πάνω από 30 μαθητές», συνόψισε ο υπουργός Παιδείας Νικολάς Κατάλδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το δραματικό συμβάν στο γυμνάσιο/λύκειο Internado Nacional Barros Arana (INBA).
    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η υπουργός Υγείας Χιμένα Αγκιλέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

    «Υπό συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, οι μηχανισμοί αυτοί ανεφλέγησαν, προκαλώντας εγκαύματα σε μεγάλο αριθμό μαθητών που βρίσκονταν στις τουαλέτες» του σχολικού ιδρύματος, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φερνάντο Αλβορνός.
    Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν το μεσημέρι, καθώς μαθητές ετοίμαζαν γιορτή ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς για συμμαθητές τους που βρίσκονται στην τελευταία τάξη.

    Το INBA είναι από τα αρχαιότερα και γνωστότερα δημόσια γυμνάσια και λύκεια στο Σαντιάγο.
    «Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα», σχολίασε από την προεδρία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αυτού του είδους δεν μπορούν να γίνονται «αποδεκτοί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».

    Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν οργανώσει σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, για να απαιτήσουν περισσότερους πόρους για τη δημόσια παιδεία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καλάβρυτα: Τέλος Νοεμβρίου η νέα "Στύγα" - Νέα εποχή για το Χιονοδρομικό Κέντρο
    Καλάβρυτα: Τέλος Νοεμβρίου η νέα

    Τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η β' φάση των έργων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων με την ολοκλήρωση της "Στύγας".

    Τα έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζονται σε πλήρη ανάπτυξη και με γοργούς ρυθμούς, καλύπτοντας ότι κενό υπήρχε με τις καθυστερήσεις στην καταβολής της δόσης 6,8 εκατ. η οποία και πιστώθηκε στον ανάδοχο.

    Επίκεντρο των έργων η ολοκλήρωση του αναβατήρα "Στύγα" που ήδη έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των συρματόσχοινων, ενώ τα νέα σύγχρονα καρεκλάκια έχουν από μέρες φτάσει στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού.
    «Τα χρήματα, που αφορούν την β’ φάση των έργων, έχουν πιστωθεί στον εργολάβο, ο οποίος δεν σταμάτησε να δουλεύει παρά τις καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων και έτσι θα είμαστε έτοιμοι και για τον Αναβατήρα "Στύγα" εντός χρονοδιαγράμματος. Ο Στόχος μας, που θα επιτευχθεί, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά και οι πιστοποιήσεις για τον τεχνολογικό εξοπλισμό, μέχρι τέλη Νοεμβρίου και να περιμένουμε για την έναρξη λειτουργιάς του κέντρου», δήλωσε ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού κ. Αλέξης Άγριος.

    Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, τις εγκαταστάσεις αλλά και τα εργοτάξια, επιστέφθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευθύμιο Τζόβολο και ενημερώθηκε πλήρως για την πορεία των έργων.

    Η πορεία των έργων

    Η αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας, γίνεται με νέα 6θεσια (ανοιχτά φορεία) καρέκλα, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, συνεπώς μειώνουν τον χρόνο αναμονής και ανάβασης των επισκεπτών. Όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα με την ενημέρωση, έχει γίνει η τοποθέτηση των πυλώνων, έχει ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του σταθμού αφετηρίας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στον σταθμό επιστροφής καθώς και οι οικοδομικές εργασίες, σε κτίρια και οικίσκους, απαραίτητα για την λειτουργία των συστημάτων και συνολικά του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση του συρματόσχοινου στους πυλώνες της Στύγας.
    Τα έργα και όλες οι υποδομές είναι προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, τόσο για την ασφάλεια όσο και για τη λειτουργικότητά τους. Ο υποσταθμός που έχει κατασκευαστεί, παρέχει δεκαπλάσια δυνατότητα από τις ανάγκες του κέντρου και είναι εφοδιασμένος με όλα τα σύγχρονα μέσα, ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί και μία γεννήτρια, ώστε να μην σταματά η λειτουργία σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος
    Η ταχύτητα της "Στύγας" διπλασιάζεται
    Για παράδειγμα, μέχρι τώρα η "Στύγα" χρειαζόταν 16 – 17 λεπτά για να ανέβει από τη μέση ως την κορυφή του χιονοδρομικού, ενώ μετά τον εκσυγχρονισμό θα χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά. Ταυτόχρονα διπλασιάζει την δυναμικότητα μεταφοράς. Μέχρι τώρα ο κάθε αναβατήρας μπορούσε να εξυπηρετήσει το πολύ 1.000 άτομα ανά ώρα, ενώ μετά την αναβάθμιση θα εξυπηρετούνται περισσότερα από 2.000 άτομα από τον καθένα αναβατήρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διελεύσεις που θα κάνει κάθε χιονοδρόμος ανά ώρα.
    Ο κ. Παπαδόπουλος, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των έργων δηλώντας οτι «με την ολοκλήρωση των έργων που είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων, ξεκινά μία νέα εποχή για τα Καλάβρυτα, με ένα υπερσύγχρονο έργο, που δίνει πλέον ζωή στο χιονοδρομικό κέντρο για τα επόμενα 40 χρόνια, για όλους τους επιχειρηματίες, για όλους τους δημότες, αλλά και όχι μόνο των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής του νομού Αχαΐας».
    Το Χιονοδρομικό, πράγματι μπαίνει σε νέα εποχή. Στόχος με αυτήν την αναβάθμιση αλλα και με άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις είναι δημιουργηθούν υποδομές και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου, έχοντας ήδη και το επιτυχημένο παράδειγμα του περασμένου καλοκαιριού με πάνω από 14.000 επισκέπτες μέσα από τη δράση του Helmos Mountain Festival με ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής, υπαίθριων δραστηριοτήτων και αναψυχής τον Ιούνιο. Έτσι οι περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και όχι μόνο, είναι η λειτουργία όλους τους μήνες, προσελκύοντας επισκέπτες σε ένα πολυλειτουργικό πάρκο τεσσάρων εποχών και ένας προορισμός που θα προσελκύει ακόμη περισσότερο τις οικογένειες.
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
  • Σχολεία: Περισσότερες από 6.000 αποβολές για χρήση κινητού από τον Σεπτέμβρη
    Σχολεία: Περισσότερες από 6.000 αποβολές για χρήση κινητού από τον Σεπτέμβρη

    «Θεαματικά καλό» χαρακτήρισε το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέροντας επίσης ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς και την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου έχουν καταγραφεί 6.043 αποβολές.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες ενδοσχολικής βίας που έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα stop-bullying, σημειώνοντας ότι συνολικά από τότε που άρχισε η λειτουργία της έχουν καταγραφεί 501 αναφορές, εκ των οποίων οι 213 φέτος.

    Έρχονται διαγραφές για τους αιώνιους φοιτητές

    Σχετικά με το ζήτημα των «αιωνίων φοιτητών», ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος έχει ψηφιστεί από το 2022 και προβλέπει ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων, χαρακτηρίζοντας «βελτιωμένη» την εικόνα στο κομμάτι αυτό.

    Τέλος, αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και εκτίμησε πως θα υπάρχουν «αρκετές αιτήσεις» από την πρώτη χρονιά.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Voucher 300 ευρώ για μαθητές: Έρχεται η ώρα της πίστωσης - Ποιοι μαθητές το παίρνουν
    Voucher 300 ευρώ για μαθητές: Έρχεται η ώρα της πίστωσης - Ποιοι μαθητές το παίρνουν

    Το πολυαναμένο Sport Pass voucher θα απευθύνεται αποκλειστικά στους μαθητές της Ά γυμνασίου

    Έτακτη επιδότηση σχεδιάστηκε από το αρμόδιο υπουργείο για την ενίσχυση της συμμετοχής των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες. Το πολυαναμένο Sport Pass, θα απευθύνεται αποκλειστικά στους μαθητές της Ά γυμνασίου στους οποίους και θα δοθεί ένα κουπόνι ύψους 300 ευρώ για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εγγραφή τους σε αθλητικό σωματείο και την ενασχόλησή τους με το άθλημα της επιλογής τους.

    Τα κριτήρια για το αθλητικό voucher

    Το Sport Pass θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Ά τάξη του γυμνασίου. Στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας διαβάζουμε: «Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό».

    Το voucher θα δοθεί αφού πρώτα γίνει η αίτηση στην ειδική πλατφόρμα όπως συμβαίνει και για τα υπόλοιπα voucher. Το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο Sport Pass, 300 ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο μαθητή (μέσω εγγραφής από τον γονέα/κηδεμόνα) στο αθλητικό σωματείο της επιθυμίας του.

    Πηγή: Νewsbomb.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο