Αμαλιάδα: Μελισσοκομική ημερίδα στο φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα"
Μελισσοκομική Ημερίδα Ημέρα Μέλισσας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου στις 14 Μαΐου, στο Αθλητικό κέντρο Αμαλιάδας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ
10.00 - 10.15 Προσέλευση - Εγγραφές
10.15 - 10.30 Χαιρετισμοί
Θ. Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Α. Ποντίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος
10.30 - 10.45 Μελισσοκομική Διαχείριση Δάσους: Προοπτικές και Προϋποθέσεις
Α. Τσαγκαράκης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
10.45 - 11.00 Η Συμβολή των Μελισσοκομικών Φυτών και άλλων Παραγόντων στην Ανάπτυξη της Μελισσοκομίας
Π. Κορισιάνος, πρώην Διευθυντής Δασών Ν. Ηλείας
11.00 - 11.15 Παραγωγή, Συσκευασία και Εμπορία των Προϊόντων Κυψέλης
Σ. Βλάχος, Γεωπόνος- Μελισσοκόμος. Προϊστάμενος τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
11.15 - 11.30 Διαδικασίες Καταχώρησης Εγκαταστάσεων Συσκευασίας και Τυποποίησης Μελιού
Β. Αγά, DVM, MSc Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας Ζώων, Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
11.30 - 11.45 Ερωτήσεις – Συζήτηση
11.45 - 12.00 Η Διαχείριση της Ασφάλειας του Μελιού: Ορθή Υγιεινή Πρακτική στην Πρωτογενή Παραγωγή και Σύστημα HACCP
Κ. Μήλιος, Προϊστάμενος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
12.00 - 12.15 Υπολειμματικότητα Αλκαλοειδών και Αιθυλενοξειδίου σε Μελισσοκομικά Προϊόντα
Γ. Σειραγάκης, Xημικός Τροφίμων M.Sc Διευθυντής Food Allergens Lab
12.15 - 12.30 Τρόποι Ελέγχου Τοξικότητας Φυτοφαρμάκων και Μελισσοφαρμάκων - Η Προσπάθεια Καθιέρωσης Αντικειμενικών Ανώτατων Επιτρεπτών Ορίων Κινδύνου για τις Μέλισσες, με Στόχο το Ανώτερο Επίπεδο Προστασίας των Μελισσών
Φ. Χατζήνα, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής -ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υγεία των Μελισσών της ΑΠΙΜΟΝΤΙΑ
12.30 - 12.45 Προβλήματα και Λύσεις στην Γονιμοποίηση των Βασιλισσών
Α. Αντωνακόπουλος, Μελισσοκόμος
12.45 - 13.00 Η αρχή του Pareto: Κατανοώντας και Εφαρμόζοντάς την στη Σύγχρονη Μελισσοκομική Πρακτική
Ι. Νάτσης, BSc Hons Ψυχολογίας, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Βιολογικός Μελισσοκόμος, Επιμορφωτής Μελισσοκομίας
13.00 - 13.15 Βασιλικός Πολτός. Μύθος ή Πραγματικότητα;
Χ. Κουβαρά, Βασιλοτρόφος, Παραγωγός Βασιλικού Πολτού, Πρόεδρος
Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρεθύμνης «Μελιττεύς», Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας
13.15 - 13.30 Ερωτήσεις – Συζήτηση - Συμπεράσματα
(Δελτίο Τύπου)