Για το ερευνητικό έργο στην Αρχαία Αιγείρα ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας
«Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε το συντομότερο δυνατό ο πολιτιστικός θησαυρός της Αιγιάλειας να λάμψει δυνατά στο Πανελλήνιο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τον χαιρετισμό του, το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγιάλειας για να τιμήσει τους συντελεστές του τριετούς ερευνητικού έργου στην Αρχαία Αιγείρα και πιο συγκεκριμένα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών, καθώς και τους πολίτες που επέτρεψαν ερευνητικές ανασκαφές σε ιδιοκτησίες τους.
«Ζούμε σε μία περιοχή που μπορεί να στηρίξει το μέλλον της πάνω στο πλούσιο παρελθόν της. Αν κοιτάξουμε γύρω μας, θα δούμε ότι ο τόπος που σήμερα αποκαλούμε Δυτική Ελλάδα είναι μία περιοχή προικισμένη με δύο βασικά στοιχεία: Φύση και ιστορία. Αυτά είναι τα μεγάλα μας πλούτη. Και αφενός, πρέπει να τα διαφυλάξουμε, ενώ αφετέρου, πρέπει να τα προβάλλουμε και να επενδύσουμε πάνω τους» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, που χαρακτήρισε ως ανεκτίμητη την προσφορά όλων των τιμηθέντων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αιγείρας και ιδιαίτερα του θεάτρου, που όπως είπε, αποτελεί ένα εξαιρετικό, αν όχι σπάνιο, μνημείο για όλη τη χώρα.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αναστασία Κουμούση, σημειώνοντας: «Περιφέρεια και Εφορεία Αρχαιοτήτων θα πάμε χέρι – χέρι, για να ολοκληρώσουμε άλλα τρία σημαντικά έργα στην Αχαΐα, δύο εκ των οποίων μάλιστα, αφορούν την Αιγιάλεια και είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο και το προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής. Το τρίτο μεγάλο έργο είναι ο Ρωμαϊκός Ιππόδρομος της Πάτρας».
ΚΑΙ ΣΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Φαρμάκης παραβρέθηκε και στην έναρξη του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Καλωσορίζοντας τους επαγγελματίες μελισσοκόμους από όλη τη χώρα, καθώς και πλειάδα επιστημονικών φορέων, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία και την προσφορά της μελισσοκομίας στην πρωτογενή παραγωγή και ευρύτερα στην εθνική οικονομία, τονίζοντας πως πρέπει να ξεπεραστούν χρόνια προβλήματα και παθογένειες, όπως είναι μεταξύ άλλων, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά και η δημιουργία ενός ισχυρού brand για το ελληνικό μέλι. «Είμαι βέβαιος πως η ελληνική μελισσοκομία μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας, γεγονός που θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Αχαΐα, αλλά και για το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, καθώς είμαστε μία περιοχή με ισχυρή παράδοση και δυναμική παρουσία στην παραγωγή και το εμπόριο μελιού» ανέφερε, εκφράζοντας τη βούληση για ακόμα πιο στενή συνεργασία της Περιφέρειας με τις Μελισσοκομικές Ενώσεις προκειμένου το ελληνικό μέλι να «πρωταγωνιστήσει στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά ράφια».