Πρωτογενής Τομέας

ΕΒΕ Αρκαδίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης

ΕΒΕ Αρκαδίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, για τη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τη γευσιγνωσία ελαιολάδου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ., στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

eve arkadias sem2020 3

Καλλιεργητές, παραγωγοί ελαιολάδου, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι ελαιοτριβείων, τυποποιητές, επαγγελματίες του χώρου ενημερώθηκαν αναλυτικά σε θέματα που άπτονται με τις ορθές πρακτικές διαχείρισής του ελαιολάδου από τον εισηγητή κ. Γιώργο Κουτέλα, Γευσιγνώστη Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς. Το συντονισμό των εργασιών του σεμιναρίου έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ανδρέας Σύριος.

eve arkadias sem2020 2

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, στη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου ανέφεραν ότι θα ακολουθήσουν πολλές σημαντικές δράσεις για τον Πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό και επεσήμαναν ότι οι παραγωγοί πρέπει να συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, να αναβαθμιστούν τα ελαιοτριβεία που χρησιμοποιούν, και σε συνδυασμό με τη παράδοση που έχουν στη παραγωγή ελαιολάδου, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί ώστε το προϊόν τους να αποκτήσει την αξία και τη θέση που του αρμόζει.

eve arkadias sem2020 1

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα συνεχίσει τις δράσεις του διοργανώνοντας σεμινάρια, όπως επίσης θα προβάλει τα προϊόντα των μελών του σε εκθέσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, τόνισε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Γιάννης Τρουπής.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν οι πρακτικές εκείνες από τη καλλιέργεια , το κλάδεμα , τον εμπλουτισμό του υπεδάφους, τη συγκομιδή και την επεξεργασία από τα ελαιοτριβεία που κάνουν το ελαιόλαδο να ξεχωρίζει ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να προβούν σε γευσιγνωσία ελαιολάδων.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε την εισήγηση του κ. Κουτέλα.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup