Πρωτογενής Τομέας

Βασιλόπουλος: Ετοιμάζονται άμεσα μέτρα ενίσχυσης για τους παραγωγούς φράουλας…

Βασιλόπουλος: Ετοιμάζονται άμεσα μέτρα ενίσχυσης για τους παραγωγούς φράουλας…

Στην στήριξη των παραγωγών φράουλας στην Ηλεία προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βασικό γνώμονα τη μεγάλη μείωση των εξαγωγών και τη χαμηλή εμπορευσιμότητα του προϊόντος λόγω της πανδημίας.

Οι παραγωγοί φράουλας ενημέρωσαν σε τηλεδιάσκεψη τον υπουργό Μάκη Βορίδη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθούν:

«Πράγματι οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποστεί τις συνέπειες της διαταραχής της αγοράς εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και θα πρέπει να ενισχυθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για τις θετικές εξελίξεις και δήλωσε ικανοποιημένος που σιγά σιγά το υπουργείο λαμβάνει μέτρα στήριξης των πληγέντων παραγωγών: « Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, το υπουργείο βλέπει θετικά τα ζητήματα των φραουλοπαραγωγών μας. Άλλωστε και ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πιέζουμε για όλα τα προιόντα και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία » .

Οι παραγωγοί αναφέρθηκαν ειδικότερα στις χαμηλές τιμές που παρατηρήθηκαν στις εξαγωγές του προϊόντος και επεσήμαναν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής δόθηκε σε χαμηλές τιμές καθώς διατέθηκε στην παρασκευή μαρμελάδας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της στενής παρακολούθησης των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID 19) στον πρωτογενή τομέα, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Μαΐου τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οργανώσεων παραγωγών φράουλας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκθέσουν τα προβλήματά τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη στήριξη της φράουλας που πλήττεται από την υγειονομική κρίση.

«Οι παραγωγοί φράουλας επικεντρώθηκαν στην μεγάλη μείωση των εξαγωγών αλλά και στη χαμηλή εμπορευσιμότητα του προϊόντος».

Παράλληλα, παρατήρησε ο κ. Βορίδης ότι «η ελληνική φράουλα είναι ένα δυναμικό εξαγωγικό αγροτικό προϊόν το οποίο εξαιτίας των ιδιαίτερων οργανοληπτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του απολαμβάνει την ιδιαίτερη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις