Πρωτογενής Τομέας

Βασιλόπουλος: Αμπελουργοί, βαμβακοπαραγωγοί και παραγωγοί πεπονιού στη λίστα για ειδικές ενισχύσεις

Βασιλόπουλος: Αμπελουργοί, βαμβακοπαραγωγοί και παραγωγοί πεπονιού στη λίστα για ειδικές ενισχύσεις

Οι εκθέσεις ζημιάς με όλα τα στοιχεία εστάλησαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ψηλά στη λίστα του υπουργείου για αποζημιώσεις από τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στον αγροτικό τομέα προστέθηκαν τρείς ακόμη κατηγορίες παραγωγών.

Αμπελουργοί, βαμβακοπαραγωγοί και παραγωγοί πεπονιού θα αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας μετά τις αναλυτικές εκθέσεις ζημιάς που απέστειλε ( έπειτα από αίτημα του νέου υπουργού Σπήλιου Λιβανού) το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

Σε ότι αφορά τους αμπελουργούς στην έκθεση παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Δυτική Αχαϊα και την Ηλεία, εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών τιμών πώλησης όλων των καλλιεργούμενων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την καλλιεργητική περίοδο του 2020.

Επίσης σε ότι αφορά τους βαμβακοπαραγωγούς γίνεται αναφορά ιδιαίτερα στον κάμπο της Βορειοδυτικής Ηλείας, στις αποξηραμένες λίμνες καθώς και τον κάμπο της Αιτωλοακαρνανίας ενώ στην έκθεση για τους παραγωγούς πεπονιού παρουσιάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κάμπο της Βορειοδυτικής Ηλείας, και τον κάμπο της Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών τιμών πώλησης, αλλά και της μειωμένης παραγωγής λόγο των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την περίοδο της καλλιέργειας

. Ο κ Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη άμεσα το υπουργείο να επεξεργαστεί τα στοιχεία προκειμένου να δρομολογηθούν αποζημιώσεις για τις τρείς αυτές κατηγορίες παραγωγών:

« Στείλαμε όπως μας ζητήθηκε από το υπουργείο τις εκθέσεις με όλα τα στοιχεία εκείνα που φανερώνουν τις ζημιές στις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, στο βαμβάκι και στο πεπόνι. Στο πλαίσιο του Συμβουλίου των υπουργών γεωργίας της ΕΕ που έγινε πριν από μερικές ημέρες ο νέος υπουργός ζήτησε την επέκταση των μέτρων που ενεργοποιήθηκαν το 2020 με σκοπό την ανάκαμψη του γεωργικού τομέα. Υπάρχουν τα 156 εκατ. ευρώ και περιμένουμε ως χώρα πρόσθετη χρηματοδότηση, θα αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις.»

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup