Πρωτογενής Τομέας

Χρυσό βραβείο για "Το Λιοστάσι μου" στον διαγωνισμό Dubai International Taste Awards

Χρυσό βραβείο για "Το Λιοστάσι μου" στον διαγωνισμό Dubai International Taste Awards

Φέτος, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτύπησε στο Ντουμπάι, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό Dubai International Taste Awards, που βραβεύει τα καλύτερα και πιο ποιοτικά προϊόντα, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα στον ανατολικό κόσμο.

Για το 2022, τις πρώτες μέρες του Ιουνίου στο Ντουμπάι, εξειδικευμένοι γευσιγνώστες και κριτές διεθνούς εμβέλειας στον κόσμο της γαστρονομίας, αξιολόγησαν μια πλειάδα προϊόντων μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία αποφασίζουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση.

Στην κριτική επιτροπή μετέχουν πολύ σεβαστά ονόματα στο χώρο των υψηλά ποιοτικών τροφίμων από όλο τον κόσμο, με διεθνή αναγνώριση. Ενδεικτικά αναφέρονται η ειδικός και εξειδικευμένη στον τομέα τροφίμων Mai Moawad από την Αίγυπτο, ο φημισμένος Ιταλός chef Andrea Fioravanti του γνωστού Relais & Châteaux Lord Byron στη Ρώμη, η πολύ γνωστή Ινδή πολυτάλαντη συγγραφέας τρόπου ζωής και lifestyle Sonal Chhibber, ο καταξιωμένος Basel Abboud διευθυντής με περισσότερα από 23 χρόνια εμπειρίας στα Τρόφιμα και Ποτά σε ξενοδοχεία παγκόσμιας κλάσης όπως το Stella Di mare, ο Φινλαδικής καταγωγής chef Matthijs Stinnissen του φημισμένου εστιατορίου Boca, που εκπαιδεύτηκε από τους καλύτερους chef Aikens και Atherton του Ηνωμένου Βασιλείου και ίσως του κόσμου, o Μεξικανικής καταγωγής Josè Carlos Sierra Garcìa, πολύ γνωστός chef de Cuisine των Four Seasons, Marriott, Oberoi Hotels και Jumeirah Hotels, ο φημισμένος chef των Εμιράτων Eby Joseph με εντυπωσιακή πορεία στο Ντουμπάι, η chef Trisha Henault που έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες σεφ κάτω των 30 ετών από την Caterer Middle East και έχει προταθεί για τα βραβεία αριστείας Marriott καθώς και ο Ασιατικής καταγωγής Howard Ko, γνωστός executive chef του αναγνωρισμένου ασιατικού εστιατορίου στο Ντουμπάι CÉ LA VIE Dubai.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος με χρυσό βραβείο και την υψηλή διάκριση στον φημισμένο διαγωνισμό, δικαιώνει την προσπάθεια της οικογένειας Θανόπουλου από την Κορυφή, ενώ επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "Tο Λιοστάσι μου" ανήκει στην παγκόσμια ελίτ των gourmet τροφίμων.

to liostasi mou boukalia sentouki

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup