Λίγες οι ποσότητες την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην εγχώρια αγορά.
Σε ανοδικό τέμπο έχουν εισέλθει μετά τη ντομάτα και το αγγούρι και οι πιπεριές. Μάλιστα στα δημοπρατήρια της Κρήτης οι τιμές για τις Φλωρίνης Α'... γλείφουν τα 2 ευρώ το κιλό, στις φλάσκες κινούνται πέριξ του 1 ευρώ και στο κέρατο Α' παίζουν στα 80 με 85 λεπτά το κιλό.
Ο κ. Αργύρης Πανταζής, παραγωγός κηπευτικών από την περιοχή της Ιεράπετρας και μέλος της επιτροπής ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της ΚΕΔΕ δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «αυτή την περίοδο οι κοπές στα θερμοκήπια είναι ως επί το πλείστον στην τελική τους φάση. Οι περισσότεροι αγρότες κάνουν προετοιμασία για τη νέα σεζόν και αναμένεται έναρξη των νέων κοπών από αρχές Νοέμβρη. Τη συγκεκριμένη περίοδο υπάρχουν κάποιες πιπεριές υπαίθριας καλλιέργειας, αλλά πάντα στα θερμοκήπια η ποιότητα είναι πιο καλή. Οι τιμές είναι σε υψηλά επίπεδα, τόσο στη Φλωρίνης, όσο επίσης στη φλάσκα και στο κέρατο. Πρόβλημα υπάρχει με το κόστος παραγωγής. Πέρσι ήταν 70 λεπτά και φέτος ανέβηκε στα 90-95 λεπτά το κιλό. Όλα πήραν πάνω, ακόμα και το νερό. Επίσης, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη εργατικών χεριών».
Ο κ. Νεκτάριος Παπαδάκης, πρόεδρος στο Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών δήμου Ιεράπετρας Κάμιρος (ομάδα παραγωγών Κρητικό Περβόλι) δήλωσε στον ΑγροΤύπο πως: «δεν υπάρχει πολύ προϊόν αυτή την περίοδο στην αγορά, ιδίως από τη Κρήτη, αλλά πέφτουν στο εσωτερικό πιπεριές από άλλες περιοχές της χώρας όπως η Πελοπόννησος. Υπάρχει ζήτηση και οι τιμές στις Φλωρίνης έχουν φτάσει κοντά στα 2 ευρώ».
Ο κ. Γιώργος Χαλκιάς, πρόεδρος στον ΑΣ Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι: «η τελευταία πράξη μέσω του Συνεταιρισμού για πιπεριά αφορούσε Φλωρίνης πριν από 10 ημέρες, οι οποίες είχαν φυτευτεί τον περασμένο Αύγουστο. Η τιμή παραγωγού ήταν στα 1,10 ευρώ το κιλό, αλλά στο δημοπρατήριο ήταν παραπάνω. Στην περιοχή μας δεν γίνονται τώρα πολλές κοπές και οι παραγωγοί κάνουν ηλιοαπολύμανση. Υπάρχει ζήτηση στην αγορά, αλλά γίνεται και εισαγωγή».
Ο κ. Πέτρος Ναουμίδης, τέλος, παραγωγός αυθεντικής, βιολογικής πιπεριάς Φλωρίνης από την περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «εμείς κάνουμε παραδοσιακή καλλιέργεια, εντελώς χειρωνακτική και υπαίθρια, της αυθεντικής πιπεριάς Φλωρίνης. Έχουμε πυκνή φύτευση πιάνουμε ανά στρέμμα υψηλές αποδόσεις της τάξης και των 6 τόνων. Οι τιμές παραγωγού ήταν σχεδόν σταθερές μέχρι πέρσι, αλλά φέτος μάλλον θα ανεβούν και θα κυμανθούν γύρω στο 1 ευρώ το κιλό. Προβλήματα δεν αντιμετωπίζουμε στην καλλιέργεια φέτος».
Πηγή: Agrotypos.gr