Ανάμεσα στα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου βρίσκεται η σφέλα Μεσσηνίας σύμφωνα με την δημοφιλή «εγκυκλοπαίδεια των γεύσεων» Taste Atlas.
Αξιολογήθηκαν συνολικά 23.863 τυριά και επελέγησαν τα κορυφαία ανά κατηγορία. Μάλιστα ανάμεσα στα 100 κορυφαία τυριά που παρασκευάζονται από παστεριωμένο γάλα αγελάδας ή μίξη πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος, η Ελλάδα έχει συνολικά 19 παρουσίες, ανάμεσά τους και η σφέλα.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται το ιταλικό τυρί Στρακίνο ντι Κρεσέντζα με κρεμώδη υφή, το οποίο παράγεται στη Λομβαρδία.
Ακολουθεί η μοτσαρέλα της Καμπανίας, με το κρεμώδες Σεντ Αντρέ από το Κουτάνς της Νορμανδίας να κλείνει την κορυφαία τριάδα. Πολύ ψηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση βρίσκεται η γραβιέρα Νάξου.
Πηγή: Εleftheriaonline.gr