Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty
Αυτά τα μπισκότα είναι το απόλυτο σοκολατένιo snak." Όλο σοκολάτα" που λέμε!...H χαρά του…... καφέ χρώματος…..Είναι μαλακά , νόστιμα και αφράτα με έντονο άρωμα κακάο , ενώ οι σταγόνες σοκολάτας κάνουν έντονη την παρουσία τους καθώς η τραγανή υφή τους κάνει τη διαφόρά. Έχουν όμως ένα σοβαρό μειονέκτημα : Τρώγονται χωρίς να το καταλάβει κανείς , μέχρι τελικής πτώσης ή μέχρι τελικής εξαφάνισής τους… Προσοχή λοιπόν , όχι στην κατασκευή και στις αναλογίες τους (αυτό είναι πανεύκολο) αλλά στην κατανάλωσή τους . Αν τύχει μάλιστα να μας αρέσει το χλιαρό γάλα η συνοδεία αυτού του μπισκότου είναι ιδανική!
Υλικά:
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικν
1/4 κ.γλ. σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
150 γρ. μαργαρίνη
1 μεγάλο αυγό (ή 2 μικρά)
120 γρ. άχνη
2 βανίλιες
150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι , το κακάο , το μπέικιν , τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν πολύ! Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες .
Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα . Εδώ σταματάμε το μίξερ και με τη μαρίζ ή μια σπάτουλα ενσωματώνουμε απαλά το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αυγών. Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε άλλο λίγο.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε , με αρκετή απόσταση ανάμεσά τους , κουταλιές του γλυκού από το μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 12 λεπτά περίπου (Ίσως χρειαστούν 2-3 λεπτά ακόμα)!
Καλή επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty