Γεύσεις

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και καρύδα

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο και καρύδα

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Λεμονάκι “μυρωδάτο"… και κεκάκι ακόμα πιο μυρωδάτο καθώς το εμπλουτίζουμε με καρύδα αγαπημένη και παπαρουνόσπορο . Το περιλούζουμε μάλιστα και με γλάσο τυριού (ή απλό γλάσο με άχνη ) και το κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό . Συνοδεύει το καφέ ή το πρωινό ρόφημα και δίνει ενέργεια και ευχαρίστηση με το άρωμά του και τη γλασερή υφή του . Εδώ που τα λέμε…συνταγή που να περιέχει έστω ξύσμα λεμονιού και να μην είναι αγαπητή σε όλους δεν υπάρχει γιατί το λεμόνι είνια απλά..ένα μεγάλο δώρο της φύσης…

Υλικά :


130 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

250 γρ. φαρίνα κόκκινη

1 κ.γλ. μπέικιν

2 βανίλιες

Ξύσμα ενός λεμονιού

200 γρ. γιαούρτι

2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

2 (γεμάτες) κ.σ. τριμμένη , αποξηραμένη καρύδα

1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

1 δόση γλάσο τυριου

paparoynosporo2paparoynosporo3paparoynosporo4paparoynosporo5paparoynosporo6paparoynosporo7

Εκτέλεση :

Πρώτα - πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν .

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με το ξύσμα και τις βανίλιες . Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε εναλλάξ το γιαούρτι με το υπόλοιπο αλεύρι στην πιο χαμηλή σκάλα .

Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γάλα . Εδώ σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε την καρύδα και τον παπαρουνόσπορο τα οποία ομογενοποιούμε στο μίγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας! Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε τετράγωνο ταψάκι 20x20 ή στογγυλό αντίστοιχης διάστασης στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα για 40-45 λεπτά .

Όταν ψηθεί περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεί και με προσοχή αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει . Τότε το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το περιλουζουμε με το γλάσο τυριού , το οποίο του ταιριάζει απίστευτα .

Λίγα λόγια ακόμα :

-Αν το κέικ το περιλούσουμε με γλάσο τυριού , σε περίπτωση που δεν το καταναλώσουμε αμέσως (σε τραπέζι ή με καλεσμένους σε καφέ ή τσάι) τότε πρέπει να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο , λόγω του τυριού . Είνα εξίσου νόστιμο και δροσερό.

-Μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε το γλάσο τυριού με ένα απλό γλάσο ανακατεύοντας 100 γρ. άχνη με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο (1κ.σ.) νερό μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρρευστο γλάσο . Στην περίπτωση αυτή δε χρειάζεται να τοποθετήσουμε το κέικ στο ψυγείο.

-Τη συνταγή για το γλάσο τυριού θα βρούμε αν κάνουμε κλικ πάνω στη φράση “1 δόση γλάσο τυριου” , στα υλικά!

Καλή επιτυχία!

Αφιερωμένο στη Μαριλού! <3

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup