Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty
Οι γαρίδες , εδώ που τα λέμε είναι ένα κορυφαίο θαλασσινό που γίνεται πεντανόστιμο μεζεδάκι , πολύ αγαπητό σε όλους… Στην πιο απλή τους εκδοχή , βραστές ή τηγανιτές είνια πεντανόστιμες και τις απολαμβάνουμε μια χαρά….αν τους προσθέσουμε και λίγη μαγιονέζα ή αν τις κάνουμε σαγανάκι με φέτα ή λεμονάτες ή με ζυμαρικά….ακόμα καλύτερα… Σήμερα θα τις περιλούσουμε με μελωμένη σάλτσα , θα τις πασπαλίσουμε και με καβουρδισμένο σουσάμι και …θα τσακωθούμε για την τελευταία που θα μείνει στο πιάτο …όπως κάνουμε εμείς κάθε φορά όταν τις μαγειρεύω κατ' αυτό τον τρόπο...
Υλικά :
1 κ.σ. σουσάμι
Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι
Και για τη σάλτσα μελιού :
4-5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.γλ. μέλι
Εκτέλεση :
-Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά
-Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)
-Ροδίζουμε με το λαδάκι σε απλωτό σκεύος με παχιά βάση , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε
κυκλικές κινήσεις ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα τα υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκέυους με μια ξύλικνη κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά… ;) (Αυτή η διαδικασία λέγεται ντεγκλασάρισμα)
-Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty