Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty
Ο συνδυασμός σοκολάτα-φουντούκι είναι ακαταμάχητος…. το έχουμε πει πολλές φορές , θα το πούμε άλλη μια...Ας μην ξεχνάμε ότι η περίφημη Μερεντο...νουτέλα ή πραλίνα φουντουκιού σ' αυτά τα υλικά βασίζεται . Ακαταμάχητα λοιπόν είναι και τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια που αξίζει να τα δοκιμάσετε . Είναι τόσο εύκολα στην κατασκευή τους , τόσο απολαυστικά αλλά και τόσο εύκολα στην κατανάλωσή τους ! Δίνουν γεύση και ευχάριστη νότα στο πρωινό κολατσιό ή με τον καφέ ή με το απογευματινό τσάι . Δείτε τα , ετοιμαστείτε και φιάξτε τα...Σε πολύ λίγη ώρα θα είνια έτοιμα !
Υλικά :
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν
1/4 κ. γλ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
130 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια
60 γρ. τρούφα σοκολάτας
60 γρ. χοντροτριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση:
-Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν , τη σόδα και το αλάτι.
-Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη και μετά από λίγο προσθέτουμε το αυγό με τη βανίλια.
-Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με μια μαρίζ , ενώνοντας το μίγμα του αλευριού.
-Όταν έχει ενσωματωθεί καλά το αλεύρι , προσθέτουμε και την τρούφα με το φουντούκι και ανακατεύουμε.
-Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε με το κουταλάκι του γλυκού , κουταλιές από το μίγμα .
-Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο , στην προτελευταία σχάρα!
-Βγαίνουν περίπου 30-32 κομμάτια!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty