Γεύσεις

Κέικ με κόντιτα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας (χωρίς αυγά)

Κέικ με κόντιτα πορτοκαλιού και σταγόνες σοκολάτας (χωρίς αυγά)

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Θα μπορούσα να το ονομάσω ένα ακόμα νηστίσιμο κέικ , όμως δε θέλω να το κατατάξω σ’ αυτή την κατηγορία γιατί είναι ένα υπέροχο κέικ , πολύ νόστιμο και γλασερό που μπορεί να μην περιέχει αυγά στη σύστασή του αλλά δεν του λείπει τίποτα και κανείς δε θα αντιληφθεί…αυτή την απουσία . Είναι κρίμα να το ανασύρουμε από τα αρχεία μας μόνο τις μέρες των νηστειών…Ενδείκνυται μάλιστα γι’ αυτούς που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν προτιμούν και πολύ τα αυγά στη διατροφή τους . Κατά τ’ άλλα είναι ένα καθημερινό κέικ που όλοι θα αγαπήσουν και θα προτιμήσουν , είναι ένα κέικ που θα φτιάξουμε και θα ξαναφτιάξουμε γιατί πολύ απλά …γίνεται ανάρπαστο !

Υλικά :

200 γρ. φυτική μαργαρίνη

220 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι

400 γρ. κοκ. φαρίνα

1 κ. γλ. μπέικιν

1 κ.γλ. (κοφτό) σόδα

2 κ.σ. ξύδι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

100 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού

100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

nhstisimo kontita2nhstisimo kontita3nhstisimo kontita4nhstisimo kontita5nhstisimo kontita6nhstisimo kontita7nhstisimo kontita8nhstisimo kontita9nhstisimo kontita10nhstisimo kontita11nhstisimo kontita12nhstisimo kontita13

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε τη Φαρίνα μαζί με το μπέικιν . Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα . Στη συνέχεια προσθέτουμε με προσοχή τα 3/4 από το χυμό και φυλάμε το 1/4 , όπου διαλύουμε εκεί τη σόδα και προσθέτουμε κι αυτό στο μίξερ . Σ’ αυτό το σημείο ίσως φαίνεται σα να έχει κόψει το μίγμα αλλά δεν πειράζει καθόλου . Τέλος ποσθέτουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε πολύ λίγο στην χαμηλή σκάλα μέχρι να ενωθεί και το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά . Εδώ σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε την κόντιτα και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ .

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας του κέικ και λαδώνουμε τα πλαϊνά της . Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 170ο για 50 λεπτά περίπου . Κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού! Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , δεν το πειράζουμε μέχρι να κρυώσει για λίγη ώρα . Τότε το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και όταν στεγνώσει τελείως το μεταφέρουμε στην πιατέλα , το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup