Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty
Κουλουράκια , νόστιμα και αρωματικά που απολαμβάνει η νοικοκυρά να φτιάχνει και να μοσχοβολάει όλο το σπίτι και να έχει το πιο ελαφρύ και ταιριαστό συνοδευτικό για τον καφέ αλλά και το καλύτερο σνακ ή κέρασμα. Εξαφανίζονται…επικίνδυνα όταν κάνουμε την αρχή να τα "βουτάμε" μέσα στο ζεστό γάλα . ;) Η βανίλια εξάλλου είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά στη ζαχαροπλαστική και δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να την περιφρονήσει…
Για να τα δούμε:
Υλικά:
1 συσκευασία μαργαρίνη (250 γρ.)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό ή δύο μικρά
1 μεριδούλα γάλα εβαπορέ ή μια γεμάτη κ.σ.
3 βανίλιες
400-450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικν (γεμάτη)
Εκτέλεση:
-Κατ' αρχήν ετοιμάζουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν .
-Xτυπάμε στο μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με την άχνη και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό (ή τα δυο μικρά αυγά , ένα-ένα). Προσθέτουμε τότε το γαλατάκι και τις βανίλιες . Ξεκινάμε στη συνέχεια να προσθέτουμε το αλεύρι , σιγά και με προσοχή . Από ένα σημείο και μετά ( όταν έχουμε προσθέσει τη μισή ποσότητα) συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι . Προσοχή μη ρίξουμε πολύ αλεύρι και σφίξουν τα κουλουράκια μας . Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα . Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια .
- Περιμένουμε λίγη ώρα να ξεκουραστεί το μίγμα και αρχίζουμε να πλάθουμε κουλουράκια , σχηματίζοντας κορδονάκια 15 εκ. τα οποία κυκλώνουμε σε κουλουράκι και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο , μέτριο φούρνο (180ο) για 20-25 λεπτά!
Καλή επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty