Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty
Τα υλικά , οι γεύσεις και τα αρώματα του χειμώνα είναι τουλάχιστον γοητευτικά….Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μπαχαρικά…Tο μήλο από την άλλη , είναι ο βασιλιάς των χειμωνιάτικων φρούτων…Όλα αυτά μαζί αν τα "παντρέψει" κανείς σε ένα αφράτο και ζουμερό κέικ δεν έχει παρά να αφεθεί στην απόλαυσή του , εκείνα τα κρύα χειμωνιάτικα απογεύματα με μια κούπα ζεστό τσάι στο χέρι…Tέλος το αλεύρι ολικής άλεσης , η καστανή ζάχαρη και η τρούφα σοκολάτας συμπληρώνουν τη συνταγή με τον καλύτερο τρόπο…
Υλικά :
250 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
1 κ.γλ. μπέικιν
130 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (100γρ.)
3 κ.σ. τρούφα σοκολάτας
2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 κούπα ψιλοκομμένα , αποξηραμένα βερύκοκα + σταφίδες + κράνμπερις
1 κ.γλ. κανέλα
Λίγη άχνη για το τέλος
Εκτέλεση :
-Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε την τρούφα , ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μήλα και τα αποξηραμένα φρούτα και τέλος την κανέλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μπωλ κατά μέρος.
-Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας και το γιαούρτι.
-Ενώνουμε τότε το μίγμα του μπωλ (με τα φρούτα και το αλεύρι) με το δεύτερο μίγμα (του μίξερ) και τα ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
-Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ , μέτριου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου , μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (κάνουμε τη δοκιμή με τη λάμα του μαχαιριού).
-Όταν είναι έτοιμο , το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει. Τέλος το μεταφέρουμε στην πιατέλα μας και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Kαλή επιτυχία….
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty