Γεύσεις

Κέικ με τριμμένο φουντούκι

Κέικ με τριμμένο φουντούκι

Μια συνταγή απο το Taste of Life by Betty

Η νέα τρέλα που έχει καταλάβει τον τελευταίο καιρό είναι τα κέικς με τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα. Αυτό κάνει το κέικ πιο δυνατό ενεργειακά , το κάνει πιο σπυρωτό , πιο “υγρό” και φυσικά πιο νόστιμο. Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ευπρόσδεκτοι , σα να λέμε “ολοι οι καλοί χωράνε” , μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώ μίγμα περισσότερων από έναν ξηρό καρπό αλλά αυτό με το φουντούκι είναι “έρωτας” και με ξετρελαίνει. Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή κάποιο αρωματικό της προτιμλησής μας μα εγώ προτείνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή που είναι απλή , χωρίς σοκολάτα και ελαφρύ άρωμα από μίγμα μπαχαρικών…

Υλικά:

3 αυγά

170 γρ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών (σμυρνιό) (ή κανέλα, μοσχοκάρυδο)

180 γρ. κρέμα γάλακτος (με μειωμένα λιπαρά) ή ξινόγαλο ή κεφίρ

200 ml ηλιέλαιο

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

100 γρ. τριμμένο φουντούκι

Αχνη για το σερβίρισμα

keik foyntoyki2keik foyntoyki3keik foyntoyki4keik foyntoyki5keik foyntoyki6keik foyntoyki7keik foyntoyki8keik foyntoyki9keik foyntoyki10keik foyntoyki11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά , τα χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , στη συνέχεια το ηλιέλαιο και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν σε τρεις δόσεις. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι και το ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 22 εκ. που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35 λεπτά περίπου!

Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα κι όταν κρυώσει εντελώς , το μεταφέρουμε σε πιατέλα , το πασπαλίζουμε με άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup