Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Όταν δοκόμασα για πρώτη φορά την κουβερτούρα με άρωμα πραλίνας ξετρελάθηκα κυριολεκτικά. Μ' έπιασε τότε μια μανία να μετατρέπω όλες μου τις συνταγές που είχαν μέσα σοκολάτα σε ''πραλινοκατασκευές'' . Mέχρι και στα μελομακάρονά μου την έκανα να τρυπώσει , σε σιροπιαστά γλυκά , σε κέικ ….Το πρώτο που επιχείρησα και όχι αποτυχημένα ήταν τα κεκάκια κακάο που έφτιαχνα…. Τα γέμισα με την πραλίνα και τα έκανα πιο ανάρπαστα και απολαυστικά απ' ό,τι ήταν .
Yλικά:
200 γρ. κόκκινη φαρίνα
130 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά
1/4 κ.γλ. σόδα
1/2 κ γλ. μπέικιν
1 μικρή πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αυγό
60 ml .ηλιέλαιο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 βανίλιες
24 κομματάκια κουβερτούρα πραλίνας
Λίγες σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα ή πολύχρωμα ζαχαρωτά για στόλισμα {webgallery}
Εκτέλεση:
-Σε μια λεκάνη ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν , το κακάο , τη σόδα , το αλάτι , τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
-Σε μια δεύτερη λεκάνη αναμιγνύω με σύρμα το λάδι , το αυγό , την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.
-Αδειάζω το περιεγχόμενο της δεύτερης λεκάνης μέσα σ' αυτήν με το αλέυρι και ανακατεύω με μαρίζ ώστε να έχω ένα εντελώς ομοιόμορφο μίγμα.
-Έχω έτοιμες τις θήκες σιλικόνης ή ετοιμάζω τις απλές με τα ειδικά χαρτάκια και βάζω μια κουταλιά της σούπας μίγμα σε κάθε θήκη.
-Βυθίζω μέσα σε κάθε θήκη δύο κομματάκια κουβερτούρα πραλίνας .
-Σκεπάζω από πάνω με άλλη μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα ώστε να κρυφτεί η κουβερτούρα.
-Στολίζω με λίγες σταγόνες κουβερτούρας ή με κάτι ανάλογο και….
-…. ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για 20 λεπτά.
Και μερικές σημειώσεις :
*Προσοχή στην συγκεκριμένη κουβερτούρα τρώγεται σκέτη μετά μανίας , διότι έιναι απίθανη.
*Μπορείτε σε κάθε θηκούλα να βάλετε και τρία κομματάκια γέμιση (απλά θεωρώ καλύτερο το μέτρο κι όχι την υπερβολή).
*Μια δόση δεν είναι ποτέ αρκετή …
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty