Γεύσεις

Πίτα χωρίς φύλλο με κατίκι Δομοκού

Πίτα χωρίς φύλλο με κατίκι Δομοκού

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Το κατίκι Δομοκού είναι ένα καταπληκτικό τυρί που παρασκευάζεται στην περιοχή του Δομοκού , στο νομό Φθιώτιδας , από αιγοπρόβειο γάλα. Η φρεσκάδα του μοναδική , λευκό και ελαφρύ με βελούδινη , ανάλαφρη υφή , με διακριτικό και ευχάριστο άρωμα και γεμάτο δροσιά χωρίς πολλά λιπαρά . Μου αρέσει πολύ σκέτο με καψαλισμένο ψωμί αλλά και σε πολλές σαλάτες , σε ζυμαρικά ή και σε γλυκά…Κάποτε , πριν χρόνια βρήκα τη συνταγή για την πιτούλα που φτιάχνω σήμερα και δεν ήξερα καν την ύπαρξη του τυριού αυτού . Τώρα πια έχει μπει για τα καλά στη διατροφή μας και όχι άδικα…είναι αγαπημένο…

Υλικά :

3 αυγά

60 γρ. μαργαρίνη

150 ml γάλα

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ. )

200 γρ. κατίκι Δομοκού

Αλάτι , πιπέρι , δυόσμο ή μοσχοκάρυδο ή φρέσκια ρίγανη ανάλογα με την εποχή και το γούστο μας

200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση κασέρι)

1 κούπα φαρίνα κοκ. (συχνά χρησιμοποιώ ολικής άλεσης)

pita katiki2pita katiki6pita katiki7pita katiki8pita katiki9pita katiki10 copypita katiki5pita katiki11

Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε διαδοχικά όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται συνεχίζοντας το χτύπημα (με το σύρμα) . Θα πετύχουμε ένα λείο και υδαρές μίγμα.

Τελευταία προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και το αλεύρι τα οποία ενώνουμε με σπάτουλα . Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά λαδωμένο ταψί Νο28-30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της . Τρώγεται ζεστή αλλά και χλιαρή …

Καλή επιτυχία...

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup