Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Το πόσο υγιεινή τροφή είναι το πλιγούρι δε λέγεται…Καλό είναι να το καταναλώνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε . Όταν θέλουμε να συνοδέψουμε ένα ψητό κρεατικό , ή ψάρι ή όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ελαφρύ για να τσιπήσουμε λιγάκι …ας μην καταφεύγουμε σε…πατάτες τηγανιτές που τόσο πολύ τις λατρεύουμε όλοι ή σε άλλα θερμιδούχα σνακς…ας συνηθίσουμε να φτιάχνουμε το ταπεινό…πλην εξαιρετικό πλιγούρι το οποίο σας διαβεβαιώ , είναι υπέροχο! Ας το βάλουμε στη διατροφή μας και στο τραπέζι μας γιατί μόνο καλό μπορεί να μας κάνει…Σήμερα θα ετοιμάσουμε το πλιγούρι με τη βασική συνταγή παρασκευής του και θα το απολαύσουμε νόστιμο και σπυρωτό.
Υλικά:
1 κούπα πλιγούρι
2 κούπες νερό
3 κ.σ. λάδι
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
Πιπέρι
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το πλιγούρι . Το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γυαλίσει και να καβουρδιστεί ελαφρά . Τότε προσθέτουμε το νερό , το πιπέρι και τον κύβο , ανακατεύουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα , ανακατεύοντας που και που , μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά . Στο τέλος θα δούμε ότι το πλιγούρι έμεινε στεγνό και σπυρωτό . Περιμένουμε για 10 λεπτά να “στεγνώσει” καλά και σερβίρουμε .
Το θεωρώ ιδανική τροφή και τέλειο συνοδευτικό για μπιφτέκια και άλλα ψητά κρεατικά.
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty