Γεύσεις

Μηλόπιτα express θεϊκή και πανεύκολη

Μηλόπιτα express θεϊκή και πανεύκολη

Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty

Εντάξει , το ξέρω , η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που το τιμάμε δεόντως το φθινόπωρο , όταν αρχίζει να μελαγχολεί ο καιρός και όλα γύρω μας ντύνονται μ’ αυτά τα έξοχα , μελαγχολικά , γήινα χρώματα…Κάπου εκεί αναζητάμε το λατρεμένο μηλαράκι και τη ζεστή , αφράτη μηλόπιτα που παραπέμπει στο απογευματινό τσάι ή το ζεστό καφέ…και οι μέρες τρέχουν κι εμείς μαζί τους…αλλά αυτή η γεύση και το άρωμα του μήλου μαζί με την κανέλα είναι πάντα εκεί , σημείο αναφοράς στη ζεστασιά , στη θαλπωρή του σπιτιού , στις όμορφες , απλές καθημερινές , οικογενειακές στιγμές…Η μηλόπιτα που φτιάχνουμε σήμερα δηλώνω με σιγουριά ότι είναι η πιο εύκολη και υπέροχη μηλόπιτα που έχω γευτεί ποτέ μου…

Υλικά :

1 1/2 κούπα αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα

1 βανίλια

2 αυγά χτυπημένα

1/3 κούπας ηλιέλαιο

2 μεγαλούτσικα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια

1 χούφτα κορινθιακές σταφίδες

1 χούφτα τριμμένο καρύδι

Για το πασπάλισμα :

Άχνη ζάχαρη

Κανέλα

mhlopita express2mhlopita express3mhlopita express4mhlopita express5mhlopita express6mhlopita express7mhlopita express8mhlopita express9

Εκτέλεση :

-Πρώτα πλένουμε , καθαρίζουμε , κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο . Τρίβουμε το καρύδι και προσθέτουμε τις σταφίδες .

-Σε ένα μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι , μπέικιν , ζάχαρη , αυγά , λάδι , κανέλα , βανίλια) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα . Θα δούμε τα υλικά να ενώνονται σε ένα ομοιογενές και ελαστικό μίγμα . Προσθέτουμε τότε και τα μήλα με τις σταφίδες και τα καρύδια και τα ενώνουμε όλα μαζί με τη σπάτουλα . Σε μισό λεπτό το μίγμα μας είναι έτοιμο!

-Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. , αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για μισή ώρα (κάνουμε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού).

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει , αφαιρούμε τη λαδόκολλα , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία !

Σημειώσεις : -Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας της συγκεκριμένης μηλόπιτας από τη στιγμή που αρχίζουμε να καθαρίζουμε τα μήλα μέχρι τη στιγμή που θα ξεφουρνίσουμε τη μηλόπιτα δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά .

-Ευχαριστώ πολύ την Άντζελα Κροκίδη για την υπέροχη συνταγή της.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup