Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Το γλύκισμα αυτό έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά : είναι προκλητικά νόστιμο αλλά και προκλητικά εύκολο στην παρασκευή του…όταν το διάβασα…”κόλλησα” αμέσως…σαν η διαίσθησή μου να μου έλεγε : "ανακάλυψες μια σπουδαία συνταγή” … και δεν έπεσα έξω . Το ίδιο απόγευμα αγόρασα τα υλικά και προχώρησα στην εκτέλεση….δε θα πω πολλά , καθώς τα πολλά λόγια είναι φτώχια….μέσα σε μια ώρα , συμπεριλαμβανομένου και του ψησίματος , η “αμβροσία” ήταν στο πιάτο μας….
Υλικά :
2 φύλλα σφολιάτας
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
200 γρ. κουβερτούρα με πραλίνα κομμένη σε κομμάτια
1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κούπα (περίπου 250 γρ.) φρούτα του Δάσους
Άχνη για το σερβίρισμα
Βουτυρώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα 30 εκ. και απλώνουμε το ένα από τα φύλλα σφολιάτας. Φροντίζουμε να πλαισιώσει γύρω-γύρω και τα τοιχώματα της ταρτιέρας . Τα περισσεύματα τα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι . Αδειάζουμε πάνω το ζαχαρούχο γάλα και σκορπίζουμε εδώ κι εκεί τα κομμάτια της πραλίνας . Συνεχίζουμε με τα κομμάτια της μπανάνας και τα φρούτα του Δάσους . Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το οποίο γυρίζουμε προς τα μέσα μαζί με το κάτω φύλλο σχηματίζοντας κόθρο . Βρέχουμε μάλιστα την ένωση με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα . Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού με οδοντογλυφίδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα . Τα τελευταί 10 λεπτά , αφαορώ τη σχάρα του φούρνου και ακουμπάω την πίτα στον πάτο για να είμαι σίγουρη ότι έχει καλοψηθεί και από κάτω…
Περιμένω (με τα χίλια ζόρια) να κρυώσει γιατί η μυρωδιά μου έχει σπάσει τη μύτη) , κόβω σε κομμάτια και σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη!
Σημείωση: Τη συνταγή βρήκα στο υπέροχο blog Συνταγές τη Καρδιάς και ευχαριστώ πολύ όλα τα κορίτσια που συνεργάζονται και δίνουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα με απίθανες συνταγές , σε τεράστια γκάμα υλικών και με σίγουρη επιτυχία!!!
-Τα φρούτα του Δάσους τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετς , στον τομέα με τα κατεψυγμένα . Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φρούτα αυτά με φρέσκες φράουλες . Ακόμα μπορούμε να μετατρέψουμε το γλυκό αυτό σε "σοκομπανάνα" αν καταργήσουμε τα φρούτα του Δάσους και χρησιμοποιήσουμε 4 ώριμες μπανάνες...κι αυτό είναι υπέροχο.
-Τέλος μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κουβερτούρα πραλίνας με μαύρη σοκολάτα ή γάλακτος σε αντίστοιχη ποσότητα!
Όπως και να ' χει πάντως , το αποτέλεσμα είναι αξεπέραστο...
Καλή επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty