Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Φτιάχνοντας αυτά τα κεκάκια διαπίστωσα ότι τελικά όλα τα φρούτα αγαπούν τη σοκολάτα! Ποιό να πρωτοαναφέρω…τη φράουλα , τη μπανάνα , το μήλο ή τα δαμάσκηνα και τόσα άλλα . Εκείνο που άφησα για τελευταίο είναι το αγαπημένο πορτοκάλι. Αφού το έφτιαξα γλυκό του κουταλιού και το απολαμβάνουμε με σιρόπι σοκολάτας , έφτιαξα και τρουφάκια με γέμιση πορτοκαλιού και φυσικά έφτιαξα αφράτα , νόστιμα και απολαυστικά κεκάκια με κομμάτια σοκολάτας και πορτοκαλιού…φτιάξτε τα , είναι υπέροχα!
Υλικά :
2 κούπες φαρίνα κόκκινη
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν
1 κούπα γάλα
2 αυγά χτυπημένα (με το πιρούνι)
3 βανίλιες
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 φλ.τσ. καλά στραγγισμένα και ψιλοκομμένα κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι
Εκτέλεση :
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν κατά προτίμηση κοσκινισμένα . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακτεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι , τα αυγά και το γάλα και ομογενοποιούμε το μίγμα με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα . Γεμίζουμε κατά τα 3/4 θήκες για muffins (βγαίνουν περίπου 16 κεκάκια ανάλογα με το μέγεθος) και ψήνουμε στους 180ο , για 20 λεπτά περίπου. Ωστόσο έχουμε το νου μας να μην ξεροψηθούν και στεγνώσουν ούτε να μείνουν άψητα στο κέντρο κι αυτό γιατί παίζει ρόλο το μέγεθος των θηκών που θα χρησιμοποιήσουμε αλλά και ο φούρνος…
Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο , περιμένουμε για λίγα λεπτά , τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν εκτός κι αν τα έχουμε ψήσει σε χάρτινες θηκούλες , οπότε περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα τιμάμε δεόντως…
Καλή επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty