Πολλά χρόνια έχουν περάσει από τότε που πρωτοδοκίμασα μανιτάρια κι αυτό μετά από προτροπή της κολλητής μου στο Λύκειο μια και για κάποιον ανεξήγητο λόγο στο σπίτι μου δεν τα συνηθίζαμε.
Όταν, λοιπόν, τα ζήτησα και επειδή γενικά ήμουν και λίγο μίζερη με το φαγητό μέχρι που τελείωσα το πανεπιστήμιο (!!!) ο πατέρας μου ήταν σίγουρος ότι θα αγοράζαμε μια φορά κι αυτό ήταν!!
Πόσο λάθος έκανε!! Τελικά, ήταν έρωτας με την πρώτη μπουκιά παρά την ιδιότυπη γεύση τους.
Τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει εβδομάδα χωρίς να υπάρξει ένα πιάτο με μανιτάρια στο οικογενειακό τραπέζι
Από την άλλη, το παραδοσιακό Κερκυραϊκό σοφρίτο (ΕΔΩ) είναι μια από τις αδυναμίες μου!
Γι αυτό, όταν διάβασα αυτή τη συνταγή ενθουσιάστηκα, κυριολεκτικά.
Ένα χορτοφαγικό σοφρίτο!!! Φοβερή ιδέα!!
Βέβαια, έκανα μικρές αλλαγές όπως την αντικατάσταση των σταφίδων με τα cranberries και τη χρήση του μηλόξιδου αλλά και πάλι έγινε τέλειο!! Κυριολεκτικά!
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com