Savoyard & Tiramisu! 2 χώρες & 2 συνταγές.
Γαλλία & Ιταλία, δυο χώρες αγαπημένες, κάθε μια για διαφορετικό λόγο, με εκπληκτικά γλυκά που ξεχειλίζουν από νοστιμιά.
Παρασκευή βραδάκι... ώρα για ξεκούραση μετά το τρέξιμο όλης της εβδομάδας αλλά και ώρα για να κάνει ο νους τα δικά του ταξίδια στον κόσμο της ζάχαρης με το Κυριακάτικο τραπέζι να βρίσκεται ...προ των πυλών!
Καθισμένη στην αγαπημένη πολυθρόνα με ένα βιβλίο ορθάνοιχτο να περιμένει την δική του εξερεύνηση έρχεται στο νου ένα φλιτζάνι λαχταριστού καφέ κι από 'κει ο νους ξεφεύγει και περιπλανιέται σ' ένα πολύ αγαπημένο γλυκό... το τιραμισού.
Κι οι συνειρμοί καλά κρατούν!
Το μπισκοτοκέικ της περιοχής της Σαβοϊας (όχι τα γνωστά μπισκοτάκια) μπαίνει κι αυτό στον χορό... αλλά με σοκολατένια μορφή κι όλα προχωρούν κανονικά.
Ένα διαφορετικό τιραμισού, μια άλλη μορφή της ίδιας νοστιμιάς.
Ένα σοκολατένιο μπισκότο Σαβοϊας (απ΄όπου κατάγονται και τα μικρά σαβαγιάρ) και μια κρέμα τυρένια με αυγά αλλά σε μορφή ψημένης κρέμας (crème anglaise).