Και μια που τα κατακόκκινα κεράσια είναι στα καλύτερά τους στην χώρα μας αλλά κι εδώ στο μακρινό Μόντρεαλ υπάρχουν η εικόνα μιας πάστα φλώρας με κατακόκκινη, κερασένια γέμιση και crumble αμυγδάλου είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσω τα μαγειρικά μου δρώμενα στην μακρινή γειτονιά του Καναδά.
Οι πρώτες μέρες δύσκολες από πολλές απόψεις και κυρίως από τις σκέψεις της αγαπημένης γενέτειρας και των αγαπημένων που αφήνεις πίσω.
Το jet lag να κυριαρχεί και να μην αφήνει το νου να κάνει όλα εκείνα που έμαθε και αγαπά να κάνει.
Ακόμα και το να κάνω τούτη την πάστα φλώρα μου φάνηκε κάπως! Τα προϊόντα διαφορετικά αλλά κυρίως η γεύση μακριά από την γνωστή, αγαπημένη μεσογειακή!
Μα είναι η ίδια συνταγή!!
Ναι, αλλά δεν είναι τα ευλογημένα, πεντανόστιμα ελληνικά προϊόντα!
Πάντως, η κερασένια πάστα φλώρα είναι υπέροχη ειδικά με τα δικά μας προϊόντα.
Αν, λοιπόν, έχεις κεράσια ή αν αγοράσεις από κάποια λαϊκή μην παραλείψεις να την φτιάξεις!