Καλημέρα!!!
Μια καινούργια μέρα αρχίζει, μουντή και καθόλου ανοιξιάτικη εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά ...είναι άραγε ο καιρός ικανός για να μας χαλάσει τη διάθεση;;;
Ελπίζω όχι!! Γιατί όσο έχουμε υγεία, κέφι και διάθεση για δημιουργίες είμαστε καλά!
Δεν συμφωνείτε;
Σήμερα θα σας πω τί έγινε πριν μερικές μέρες...
Γυρίζω το μεσημέρι στο σπίτι και, ανοίγοντας την πόρτα, παίρνω μια βαθιά ανάσα.
Στα ρουθούνια καταφθάνει ένα άρωμα γνωστό κι αγαπημένο, άρωμα σπιτικού, άρωμα φαγητού παραδοσιακού που, πάντα, θυμίζει ...μαμά, γιαγιά, θεία!
Μια πρώτη ματιά στην κουζίνα και η πρώτη εντύπωση αποδεικνύεται αλάνθαστη!
Ναι! Λαχταριστοί λαχανοντολμάδες βρίσκονται κάπου εκεί κοντά ή μάλλον ...μέσα στο φούρνο!
Και τί λαχανοντολμάδες!! Με κιμά που είχε περισσέψει από την χθεσινή μακαρονάδα και που ανακυκλώθηκε σε λαχταριστή λιχουδιά με λίγη ντομάτα και μια σάλτσα με τη δροσιά του γιαουρτιού!
Μμμμμμμμ!!! Ένα "υπέροχη νοστιμιά μαμά ετοίμασες!" ήταν αρκετό για να βρεθούν μερικοί λαχανοντολμάδες στο πιάτο μου!
Οι γευστικές εκπλήξεις της μαμάς, σε όποια ηλικία κι αν είμαστε, είναι πάντα καλοδεχούμενες γιατί μας κάνουν να ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο, τότε που ήταν ο κανόνας όταν επέστρεφα ξένοιαστη από το σχολείο!
Ελάτε όμως να δούμε μαζί πώς φτιάχνονται αυτοί οι νοστιμότατοι λαχανοντολμάδες....
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com