Προσοχή... η επόμενη ανάρτηση είναι ...εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Το βαθύτερο νόημά της είναι η γνωστή ρήση... ο " επιμένων νικά" με άλλα λόγια μην παραιτείστε ποτέ στην πρώτη ή δεύτερη προσπάθεια.
Συγκεκριμένο παράδειγμα εγώ και η γνωστή lemon curd ή επί το ελληνικότερον λεμονόκρεμα!
Αυτή την κρέμα όλοι (ή σχεδόν) την έχουν φτιάξει και την έχουν απολαύσει. Όλοι εκτός από μένα!
Την έφτιαξα μια φορά... μάταιος κόπος, την έφτιαξα δύο φορές ...χαμένος χρόνος!
Η μυρωδιά του αυγού ήταν παρούσα όσο κι αν με διαβεβαίωναν οι άμισθοι και εθελοντές δοκιμαστές μου ότι έκανα λάθος.
Στην τρίτη ..."καίγεται" σκέφτηκα και πήρα αποφασιστικά ένα λεμόνι από το ψυγείο.
Κάπου εκεί δίπλα δύο πορτοκάλια πήραν πόζα για να με κάνουν να τα προσέξω... κι αφού το επιθυμούσαν τόσο... επιλογή άλλη δεν είχα!
Ο πορτοκαλί χυμός περίμενε ανυπόμονα μέσα στην κανάτα του, ενώ τα αυγά, η ζάχαρη και το βούτυρο ήδη ζεσταίνονταν.
Όταν χάρισε στα υπόλοιπα το άρωμα και το χρώμα του η κρέμα έγινε ένα βελούδινο, πορτοκαλοκίτρινο σύννεφο που μοσχοβολούσε!
Αρωματική, νόστιμη και σχεδόν εθιστική ...για μένα τουλάχιστον που την είχα τόσο... καημό!!
Μια κρέμα που κρύφτηκε μέσα σε μικρά cupcakes πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας, στολισμένα ...έτσι για την υπερβολή... με γλάσο κουβερτούρας. Η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο!!
Ο συνδυασμός πορτοκαλιού και λεμονιού την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη! Μια κρέμα που αξίζει να υπάρχει στο ψυγείο και να γεμίσει κρουασάν ή κεκάκια για το Κυριακάτικο πρωινό!
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com