Για μας, οικογενειακώς, οι λουκουμάδες είναι συνδεδεμένοι με το καλοκαίρι γιατί είναι μια λιχουδιά που την τιμάμε συχνά πυκνά στο χωριό μας, τη Ν.Πέραμο, κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Η σημερινή εκδοχή που έφτιαξα το Σάββατο που μας πέρασε είναι λίγο τροποποιημένη και κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των γλυκών μου ανιψιών που ομορφαίνουν τη ζωή μας και, πολλές φορές καθοδηγούν κάποιες από τις μαγειρικές μου επιλογές.
Έβαλα, λοιπόν, γάλα για να είναι λίγο πιο θρεπτικοί μιας και οι δύο λατρεύουν τους λουκουμάδες.
Με τη συγκεκριμένη συνταγή οι λουκουμάδες γίνονται όσο πρέπει αφράτοι, όσο πρέπει "ψωμένιοι" αλλά και νόστιμοι.
Απορροφούν ωραία το σιρόπι και γίνονται ακόμη πιο ωραίοι με λίγο χρυσόξανθο μέλι να "ρέει" αργά πάνω τους.
Απαραίτητο γαρνίρισμα η κανέλα και το σουσάμι ή, αν θέλουμε, καρυδόψιχα ψιλοκομμένη.