Καρότο γλυκό κουταλιού!
Ένα γλυκό που έπεισε και κάποιον από τους δύσκολους "κριτές" του τριωρόφου και ο οποίος, για κάποιον ανεξήγητο λόγο τρέφει μιαν απέραντη αντιπάθεια προς το συμπαθές κατά τα άλλα λαχανικό.
Δοκίμασε το γλυκό και απεφάνθη... "μου φαίνεται ότι βρήκα έναν τρόπο να τρώω καρότο!!!"
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν "πρωτοσυνάντησα" το γλυκό καρότο σε κάποιο ζαχαροπλαστείο της Καβάλας, πριν αρκετά χρόνια (ένα γλυκό που ήταν φτιαγμένο από έναν τοπικό συνεταιρισμό γυναικών) αντέδρασα μάλλον αρνητικά.
Το δοκίμασα αλλά δεν ... δηλαδή δεν... Δεν ήταν άσχημο αλλά μου έπεφτε πολύ λαχανικό για να γίνει γλυκό (τότε ακόμα δεν είχε κυκλοφορήσει η ελιά σαν γλυκό του κουταλιού το οποίο ακόμη προσπαθώ να βρω τρόπο να το ...προσεγγίσω!!).
Κάποια στιγμή όμως το δοκίμασα τριφτό, σαν το κυδώνι και τότε ήταν που το αγάπησα!!!
Ούτε κι εγώ πίστευα τη διαφορά που μου φάνηκε ότι είχαν τα δύο γλυκά!!!
Έτσι αποφάσισα να το φτιάξω για να το δοκιμάσω με τα δικά μου δεδομένα...
Είναι, πια, η τέταρτη ή πέμπτη φορά που φτιάχνω γλυκό καρότο τριφτό και για να είμαι ειλικρινής ...έκανε μια μεγαλοπρεπή είσοδο στα ...αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού!
Τί να πρωτοθαυμάσει κανείς... γεύση, άρωμα, χρώμα;;;
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com