Αν και ο καιρός μας τα χαλάει κάθε μέρα λιγότερο ή περισσότερο και, παρά το γεγονός ότι στο σπίτι μας το παγωτό δεν λείπει χειμώνα - καλοκαίρι από την κατάψυξη έφτασε η εποχή που καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ ειδικά από τον παππού μας που είναι το αγαπημένο του επιδόρπιο.
Έτσι, μια που το ένα μπολ διαδέχεται το άλλο και προκειμένου να υπάρχει και κάποια αλλαγή στη γεύση κάθε φορά φτιάχνω και κάτι διαφορετικό που, συνήθως, είναι επιλογή και έμπνευση της στιγμής και ανάλογα με τα υλικά που έχω στο σπίτι.
Αυτή τη φορά, πρόσθεσα στη κρέμα γάλακτος, καραμελωμένο γάλα, αλάτι για να εξισορροπηθεί η γλύκα αλλά και γιαούρτι στραγγιστό για να έχει εκείνη την υπέροχη επίγευση του γιαουρτιού και μπισκότα.
Ο συνδυασμός "τα σπάει" που λένε και οι μαθητές μου!
Ένα παγωτό γεμάτο καραμελένια γλύκα αλλά και γιαουρτένια δροσιά με άρωμα βανίλιας ενώ την ώρα που το απολαμβάνεις σκάνε στο στόμα τα μικρά κομμάτια από το μπισκότο και το απογειώνουν.