Γεύσεις

Κροκέτες πατάτας με τυριά και αμύγδαλα, χωρίς πανάρισμα

Κροκέτες πατάτας με τυριά και αμύγδαλα, χωρίς πανάρισμα
Αγαπημένες μιας άλλης, παλιότερης εποχής οι πατατοκροκέτες στόλιζαν επίσημα, φιλικά ή οικογενειακά τραπέζια είτε σαν χρυσόξανθα μεζεδάκια είτε σαν συνοδευτικά κρέατος ακόμα και ψαριού.
Τραγανές απ' έξω και αφράτες από μέσα, αλλά πάντα παναρισμένες.
Στο δικό μας σπιτικό η συνταγή ήταν του αγαπημένου Ν.Τσελεμεντέ και κάποιες φορές έμπαιναν στο παιχνίδι και παραλλαγές που αντάλλασσαν η μαμά, η γιαγιά, οι θείες και οι φίλες. Ως εκεί!

Τα χρόνια πέρασαν και οι πατατοκροκέτες έμειναν στην άκρη παραμελημένες (όπως και πολλές άλλες πεντανόστιμες λιχουδιές) γιατί η μόδα άλλαξε, οι γεύσεις εξελίχθηκαν, η εμφάνιση και οι γαστρονομικές καινοτομίες άλλα ζητούσαν.

Τί κρίμα, δεν τους άξιζε τέτοια τύχη!

Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup

tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup