Είναι φορές που σκέφτομαι πόσο σοφή είναι η φύση κι έτσι το ίδιο φρούτο να μας χαρίζει δύο ή και τρία διαφορετικά είδη μαρμελάδας.
Για πρώτη φορά εφέτος η μικρή κορομηλιά στον κήπο μας γέμισε από τα αγαπημένα ξινούτσικα φρούτα.
Πράσινα, κίτρινα και κόκκινα τα μικρά κορόμηλα έκαναν τα κλαδιά της να λυγίζουν κάτω από το βάρος τους.
Δοκίμασα πρασινωπά, κιτρινωπά αλλά και κατακόκκινα... το κάθε ένα με την χάρη του!
Άλλα περισσότερο ή λιγότερο ξινά αλλά πάντα νόστιμα.
Κι ύστερα η αποκάλυψη... βγάζοντας τη φλούδα η γεύση τους αλλάζει κι αποκτά μια γλύκα που σε ξαφνιάζει!
Κι όσο από άρωμα... αυτό περισσεύει!
Μαγικά φρουτάκια γεμάτα βιταμίνες Α και C, ιδανικά αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά με ευεργετική δράση κατά της αρθρίτιδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων.
Χρησιμοποιούνται τόσο στην μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική!