Ένα εκπληκτικό πέστο με τη νοστιμιά και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης να κυριαρχεί.
Τα ψημένα φουντούκια, το πεκορίνο Αμφιλοχίας και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού το απογειώνουν και το κάνουν απόλυτα... εθιστικό.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Είμαι από τα άτομα που λατρεύω τα πέστο λαχανικών.
Στο ψυγείο μου υπάρχει πάντα κάποιο πέστο.
Είτε πρόκειται για το κλασσικό πέστο βασιλικού, για πέστο ρόκας, δυόσμου, ρόκας, μαϊντανού και ρίγανης, λιαστής ντομάτας είτε πρόκειται γι αυτό το πέστο, τολμώ να πω ότι μπορώ να τα συνδυάσω με πάρα πολλά πιάτα αλλά και σαν μεζεδάκι με κριτσίνια.
Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο που λατρεύω στα πέστο κι αυτή είναι η λίγο πιο χαλαρή από το συνηθισμένο υφή τους.
Δεν μου αρέσει να είναι πηχτά και πολύ κοκκώδη.
Όταν όμως είναι λίγο πιο ζουμερά δίνουν μοναδική ευχαρίστηση σε όποιον τα δοκιμάσει είτε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, είτε σε ζυμαρικά, είτε σε σαλάτα.
Το συγκεκριμένο πέστο το λατρεύω με πατάτες βραστές ή με κοφτό μακαρονάκι αλλά και σε σάντουιτς με μπέργκερ είναι ιδανικό.