Braisé (μπρεζέ) είναι ένας όρος που τον συναντούμε συχνά σε μενού εστιατορίων και που χαρακτηρίζει ένα κρέας όταν μαγειρεύεται σε κλειστό σκεύος με αρωματικά και συνδυάζοντας ένα ή περισσότερα υγρά όπως ζωμό, κρασί ή νερό.
Μπρεζέ μαγειρεύουμε κρέατα που είναι σκληρά, δεν μαλακώνουν εύκολα (π.χ. μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) και έχουν κάποια λιπαρά (δεν είναι, δηλαδή, εντελώς άπαχα).
Στόχος είναι να μαλακώσουν αλλά και να γίνουν νόστιμα επειδή ο ζωμός του μαγειρέματος μένει στην κατσαρόλα με το φαγητό.
Συχνά, τα πιάτα μπρεζέ τελειώνουν με ψήσιμο στο φούρνο. Ωστόσο, εγώ σήμερα θα σας δείξω τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για ένα καταπληκτικό κοκκινιστό μοσχαράκι που γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάσει ίχνος από τη νοστιμιά του.
Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι ένα πιάτο κλασσικό, διαχρονικό και πάντα λαχταριστό κι αγαπημένο στην ελληνική οικογένεια.
Ποιος δεν το λατρεύει;
Για μένα είναι ένα φαγητό που δεν επηρεάζεται από τις εποχές και μάλιστα όταν το καλοκαίρι αντικαθιστούμε τις ντομάτες κονκασέ με φρέσκες, καλοκαιρινές ντομάτες γίνεται ακόμα καλύτερο.