Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι αναρτήσεις συνταγών αυξάνονται στο blog.
Φέτος, στο γιορτινό συνταγολόγιο θα προστεθούν νέα νόστιμα, οικονομικά και εύκολα φαγητά και γλυκά για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές χωρίς να είμαστε όλη την ημέρα στην κουζίνα αλλά και χωρίς να θυσιάσουμε ούτε τη νοστιμιά ούτε την ομορφιά στο γιορτινό τραπέζι.
Μοιράζομαι μαζί σας μια πρόταση γλυκιά και άκρως εθιστική μεν χωρίς ζάχαρη ή μέλι δε που έφτιαξα πριν 2-3 μέρες για τη γιορτή της αδερφής μου.
'Ενα χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο δεντράκι, γεμάτο πραλίνα φουντουκιού με στέβια, μπισκότα χωρίς ζάχαρη, cranberries και τριμμένο φουντούκι που το λάτρεψαν όσοι το δοκίμασαν.
Απλό στην παρασκευή του, χωρίς ψήσιμο, οικονομικό και λίγο... μεθυσμένο (αν θέλουμε) είναι ιδανικό για κέρασμα τώρα τις γιορτές αλλά και για μετά (σε άλλο σχήμα).
Η φιλοσοφία του είναι γνωστή και είναι η ίδια με αυτή που κάνουμε το γνωστό "σαλάμι" .
Το μόνο, λοιπόν, που χρειάζεται είναι μερικές ώρες ή μια νύχτα στο ψυγείο και μετά να του προσθέσουμε το σοκολατένιο γλάσο, να το αφήσουμε πάλι να στερεοποιηθεί και να το στολίσουμε με ψιλοτριμμένο φουντούκι... κι όλα αυτά χωρίς ζάχαρη.