Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Δεν έχω καλύτερο συνοδευτικό από αυτό. Πατατούλες υπέροχες , αρωματικές, με τραγανό βουτυρένιο περίβλημα και λαχταριστή σάρκα. Γαρνίρει με τον καλύτερο τρόπο οποιοδήποτε είδος κρέατος αλλά αποτελεί κι ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο σε μπουφέ ή τραπέζι. Απλό και γρήγορο στην παρασκευή του ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους και το προτιμώ ξεκάθαρα δίπλα σε ένα ψητό από τις κλασικές πατάτες που ψήνονται μαζί με το κρέας.
Υλικά:
700 γρ. πατάτες baby με τη σάρκα τους
4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, θυμάρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατατούλες και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν. Τις βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τότε τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ μαντεμένιο) το λάδι και το σκόρδο. Όταν ζεσταθεί πολύ το λάδι ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες φροντίζοντας να τις γυρίζουμε χωρίς να τις λιώσουμε ώστε να ροδίσουν ολόγυρα. Αλατοπιπερώνουμε και προς το τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει και να γίνει καστανό (περίπου 4-6 λεπτά). Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και θυμάρι , κινούμε λίγο το σκεύος ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να χρυσίσουν οι πατατούλες κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Είναι έτοιμες για σερβίρισμα!
Σημ.: Προαιρετικά χρησιμοποιούμε πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά ή μπούκοβο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty