Οι χειμωνιάτικες Κυριακές θέλουν χειμωνιάτικα φαγητά. Φαγητά comfort που ζεσταίνουν την καρδιά και φέρνουν θύμησες από παλιότερα οικογενειακά τραπέζια.
Τότε που τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα (σμυρναίικα ή όχι, με κύμινο ή χωρίς) ήταν από τα αγαπημένα μας φαγητά αν και... πάντα μαζί με τηγανιτές πατάτες που, η γιαγιά Βασιλική, αφού τις τηγάνιζε τις έριχνε μέσα στη σάλτσα και γινόταν μούρλια!
Έτσι, την Κυριακή που μας πέρασε έφτιαξα σουτζουκάκια αλλά σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή.
Τα δικά μου σουτζουκάκια, είναι αυτά που σου προτείνω σήμερα και... βρίσκονται κάπου ανάμεσα στο χειμώνα και την άνοιξη ή το καλοκαίρι, εποχές αγαπημένες που άρχισαν σιγά σιγά να πλησιάζουν στα όνειρά μας.
Συνέχισε να διαβάζεις και θα δεις πως τα δικά μου κοκκινιστά σουτζουκάκι αρχίζουν παραδοσιακά και τελειώνουν με μια σύγχρονη, καταπληκτική ροζ σάλτσα που μοσχοβολάει άνοιξη, καλοκαίρι και παρεϊστικα ουζάκια στη βεράντα αλλά και ένα υπέροχο κουσκούς που αντικαθιστά τις πατάτες της κλασσικής εκδοχής τους.
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com