Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Στάσου, περίμενε, μη φεύγεις αν δε με ακούσεις πρώτα να σου μιλώ γι’ αυτό το όνειρο. Ξέρω πως τα υλικά που σου ανέφερα ίσως σε απώθησαν μα το αποτέλεσμα θα σε κερδίσει, σε διαβεβαιώνω. Είδα τη συνταγή στο τικ τοκ κι ομολογώ πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μια δοκιμή , σκέφτηκα, θα με πείσει…Αφού λατρεύεις τα ρεβύθια, λατρεύεις τις ανατολίτικες γεύσεις, λατρεύεις και την καρύδα τι σε εμποδίζει να δοκιμάσεις να τα “παντρέψεις όλα μαζί”; Ποιος σου είπε πώς την καρύδα πρέπει να την απολαμβάνεις μόνο στα σιροπιαστά και στους χαλβάδες; Και το θαύμα έγινε, το ομολογώ!
Υλικά:
2 κούπες ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ ίσα με 1 καρύδι
4 κ.σ. λάδι
1 κούπα τριφτή ντομάτα
1 κουτί γάλα καρύδας των 400 γρ.
130 γρ. Τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 κ.σ. κάρρυ
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. γκαράμ μασάλα
1 κ.γλ. κουρκουμά
Ξύσμα ενός lime
Αλάτι και γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα ρεβύθια σε ένα μπωλ με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , το σκόρδο και το τζίντζερ ψιλοκομμένα κι αυτά και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε για λίγο ώστε να δώσουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τότε την ντομάτα και το γάλα καρύδας , ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά περίπου. Συνεχίζουμε με τα φύλλα σπανακιού και τα ρεβύθια. Μόλις βράσουν κι αυτά για 5 λεπτά κι ενωθούν όλα τα υλικά, εξετάζουμε το πόσο δεμένη είναι η σάλτσα. Αν είναι ακόμα πολύ υγρό, τα αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα! Αν έχει πάρει την μορφή κρέμας , αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή γιαούρτι και πάπρικα.
Καλή απόλαυση!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty