Πόσο καιρό έχω να κάνω μαρμελάδα κι όμως τις αγαπώ τόσο πολύ!
Είναι η καλύτερη φρουτένια γλυκολιχουδιά μια και ένα μόνον κουταλάκι επάνω σε ψωμί ή και σκέτη μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη σου για γλυκό.
Ειδικά οι σπιτικές μαρμελάδες γίνονται τόσο εύκολα και είναι τόσο νόστιμες και αρωματικές ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Πάντα μου άρεσε να πειραματίζομαι με τις μαρμελάδες, όσον αφορά στη γλυκαντική τους ύλη, στα πρόσθετα αρωματικά τους αλλά κυρίως στον συνδυασμό των φρούτων ή των φρούτων και λαχανικών που, κάθε φορά, έδινε κι άλλη γευστική εμπειρία.
Η σημερινή μαρμελάδα είναι μια νέα γευστική εμπειρία, με γεμάτη, φρουτένια και ελαφρώς υπόξινη γεύση, έτσι ώστε η γλύκα να μην εξαφανίζει το άρωμα και τη νοστιμιά των υλικών.
Με τα βερίκοκα να είναι στην εποχή τους, τα καρότα να χαρίζουν απλόχερα τα σάκχαρά τους και ο χυμός πορτοκαλιού να δίνει έξτρα άρωμα η μαρμελάδα αυτή χρειάστηκε λιγότερη ζάχαρη χωρίς να μειωθεί η γλύκα της.