Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Ένα από τα καλά του διαδικτύου είναι ότι μοιραζόμαστε άμεσα και εύκολα ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε όχι μόνο με τους γύρω μας αλλά και με άτομα που τυπικά ζουν μακριά μας αλλά λόγω της τεχνολογίας τους νιώθουμε τόσο κοντά μας… Ο βομβαρδισμός της πληροφόρησης είναι μεγάλος κι οι πληροφορίες άφθονες. Σε εμάς μένει το να φιλτράρουμε τα μηνύματα που δεχόμαστε και να ξεχωρίζουμε αυτά που αξίζουν πραγματικά. Μέσα σε αυτό το καταιγισμό των συνταγών που με κατακλύζουν καθημερινά αυτό το μικρό σνακ με κέρδισε λόγω των υλικών του που εξασφαλίζουν “δυνατό” αποτέλεσμα αλλά και λόγω της μεγάλης του ευκολίας…Είμαι σίγουρη πως θα το δοκιμάσεις κι εσύ και θα το καθιερώσεις…
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
12 κ.γλ. σάλτσα pesto βασιλικού
1 μπάλα μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Για την επιφάνεια:
Λίγο γάλα εβαπορέ και λίγο σουσάμι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε οριζοντίως και καθέτως έτσι ώστε να σχηματίσουμε 12 ισομεγέθη τετράγωνα. Σε καθένα από αυτά απλώνουμε μια κουταλιά σάλτσα pesto κι από πάνω τοποθετούμε λίγη από τη ντομάτα και λίγη από τη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε διαγωνίως τα τετραγωνάκια και βρέχουμε ελαφρώς τα άκρα με νερό ώστε να κολλήσουν και να σχηματιστεί ένα πακετάκι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να έχουμε 12 ίδια πακέτα. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλοίφουμε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty