Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι φριτέζες αέρα (air fryer), για να πω την αλήθεια, προσωπικά δεν συγκινήθηκα χωρίς, βέβαια, να μπορώ να πω συγκεκριμένα γιατί.
Ωστόσο, διάβαζα κάθε τι σχετικό.
Ύστερα, άρχισαν να καταφθάνουν οι απόψεις φίλων και γνωστών που είχαν, ήδη, αγοράσει και που, μπορεί, πολλές φορές να διέφεραν αλλά συμφωνούσαν σε ένα σημείο που μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Ποιό ήταν αυτό το σημείο;
Το γρήγορο ψήσιμο μικρών ποσοτήτων σε σχέση με την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και την τιμή του.
Έτσι το αποφάσισα και αγόρασα μια air fryer, 6,5 λίτρων.
Τρείς μήνες μετά μπορώ να ομολογήσω ότι δεν το μετάνιωσα αν και την χρησιμοποιώ υπό προϋποθέσεις.
Τί εννοώ; Θα σου εξηγήσω αμέσως.
Έχω μικρή ποσότητα υλικών να ψήσω και θέλω να ψηθούν γρήγορα; Θα χρησιμοποιήσω την φριτέζα αέρα. Θέλω να ετοιμάσω μια μίνι ομελέτα ή ατομική πίτσα με πίτα για γύρο ή ψωμί του τοστ για βραδινό ή πρωινό και πάλι θα χρησιμοποιήσω τη φριτέζα.