Μια συνταγή από το Taste of Life by Betty
Ναι λοιπόν, έφτιαξα υπέροχα, ζουμερά, νόστιμα και χορταστικά μάφινς για εξαιρετικό πρωινό με τα αμύγδαλα να χαρίζουν τα μοναδικά και αναντικατάστατα συστατικά τους και το καρότο να τους χαρίζει τις βιταμίνες τους, τα πολύτιμα στοιχεία του αλλά και τη ζουμερή υφή. Επιπλέον τα μάφινς αυτά περιέχουν σάρκα πορτοκαλιού με το άρωμα του να δεσπόζει και μαλακή, ακατέργαστη ζάχαρη για έξτρα γεύση και νοστιμιά. Χρησιμοποίησα αλεύρι ολικής άλεσης, τα πασπαλίσα με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο αμύγδαλο και το θαύμα έγινε! Στο θαύμα αυτό συντέλεσε και το θερμομιξ αφού μου έλυσε τα χέρια κάνοντας όλες τις δουλειές για μένα, σαν πολύτιμος βοηθός…
Υλικά:
180 γρ. μαλακή ζάχαρη
Σάρκα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
50 γρ, αμύγδαλα
200 γρ. καρότα (καθαρό βάρος)
90 γρ. χυμό πορτοκαλιού
3 αυγά
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. γάλα αμυγδάλου
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.σ. μπέικιν
1 χούφτα ψιλοκομμένα αμύγδαλα για την επιφάνεια
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την σάρκα πορτοκαλιού και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ ταχ. 6. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρότα κομμένα σε κομμάτια και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ταχ. 7
Προσθέτουμε τότε το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά, τη βανίλια, το ηλιέλαιο, τα γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν και ρυθμίζουμε 15 δευτερόλεπτα/ταχ. 7
Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε 12 θήκες για μάφινς με τα ειδικά χαρτάκια (αν δεν έχουμε αντικολλητικές θήκες) και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για 25 λεπτά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί το κέντρο τους. Περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά, ξεφορμάρουμε με προσοχή , τα αφήνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς και τα σερβίρουμε ή τα τοποθετούμε σε αεροστεγές μπωλ.
Καλή επιτυχία!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο Taste of Life by Betty