Η γαλατόπιτα αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά - πρωινά.
Θυμάμαι τη γιαγιά μου που έφτιαχνε τη γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, που μοσχοβολούσε τα Κυριακάτικα πρωινά και μας τη σέρβιρε χλιαρή πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα ή με λίγο μέλι.
Απερίγραπτη νοστιμιά.
Μια μπουγάτσα χωρίς φύλλο, ελαφριά, ιδανική για πρωινό ή και απογευματινό μαζί με έναν καφέ.
Η γαλατόπιτα ακόμα και σήμερα είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά-πρωινά στη χώρα μας για μικρούς και μεγάλους και ιδιαίτερα την εβδομάδα της Τυρινής.
Τότε, η γιαγιά την έκανε πάντα με σιμιγδάλι ωστόσο τώρα πια μπορούμε να βρούμε πολλές διαφορετικές εκδοχές με το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com