Η ιδέα της συγκεκριμένης τάρτας τριγυρνούσε εδώ κι εβδομάδες στο μυαλό μου όταν διάβασα μια συνταγή για μελωμένα σύκα, ψητά στο φούρνο, γαρνιρισμένα με μυζήθρα.
Θα μου πείτε... πώς από τα μελωμένα σύκα κατέληξες στην τάρτα;
Θα σας απαντήσω ειλικρινά...δεν ξέρω!
Εκείνο που ξέρω είναι ότι όταν διάβασα τη συγκεκριμένη συνταγή, μου ήρθαν στο νου τα μελιτίνια και τα κρητικά καλτσούνια.
Η αλήθεια είναι ότι τα γλυκά με την αρμυρογλυκιά γεύση... μου αρέσουν.
Και ο συνδυασμός του ανθότυρου-φρούτου-μελιού μου φαίνεται γοητευτικός με κείνη την γευστική αντιφατικότητα που σε περνάει από το γλυκό στο υφάλμυρο και πάλι πίσω..