Καλημέρα σας!
Σήμερα προβληματίστηκα για το όνομα του πιάτου που σας παρουσιάζω, αν και πρόκειται για ένα κλασσικό και διαχρονικότατο πιάτο που εδώ και αρκετά χρόνια κοσμεί με την παρουσία του το ελληνικό τραπέζι.
Αφήστε που είναι από τα φαγητά της ελληνικής κουζίνας που λατρεύουν οι ξένοι.
Ντολμαδάκια, σαρμαδάκια ή γιαπράκια λοιπόν αλλά ...πεντανόστιμα.
Όπως κι αν τα λένε!
Αν και όχι ...γιαλαντζή (η αλήθεια είναι ότι τα προτιμώ), αν και με κιμά... είναι ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς.
Τα αμπελόφυλλα της ευλογημένης μας γης (ίσως όχι πάντα τρυφερά λόγω του ότι η απληστία για ...περισσότερα "κομμάτια" αφήνει να ..."εισβάλλουν" μαζί με τα μικρότερα και κάποια μεγαλύτερα και πιο τραχιά) κάνουν μια μοναδικά αρμονική συντροφιά με τα αρωματικά της, τον άνηθο και τον μαϊντανό αλλά και τα καταπράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ολοστρόγγυλα ξερά κρεμμύδια, άσπρα ή κόκκινα (δεν έχει σημασία).
Διαβάστε περισσότερα στο Tantekiki.blogspot.com